AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Anavatan ve garantör Türkiye, Ada'da adil ve kalıcı bir çözüm, ekonomik ve toplumsal gelişmeye yönelik her zaman kardeşlerinin yanında yer almakta, uluslararası alanda uygulanan tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen Kıbrıs Türk halkının sergilediği yapıcı ve kararlı çabaları desteklemektedir." açıklamasında bulundu.

Şahin, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm yolunda 60'ı aşkın müzakere gerçekleştirildiğini ancak hala istenen neticenin alınamadığını belirtti.

Türk tarafının, Kıbrıs Adası'nda iki halkın, kendi milli benliklerini koruyarak, huzur ve güven içinde kendi kendini yönetme hakkını savunurken, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını Türkiye dışında hiçbir ülkenin tanımadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Anavatan ve garantör Türkiye, Ada'da adil ve kalıcı bir çözüm, ekonomik ve toplumsal gelişmeye yönelik her zaman kardeşlerinin yanında yer almakta, uluslararası alanda uygulanan tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen Kıbrıs Türk halkının sergilediği yapıcı ve kararlı çabaları desteklemektedir. Ada'da sağlanacak çözüm ve barış ortamı, bütün bölgeye istikrar, güvenlik ve refah getirecektir."

Şahin, 33'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladığı KKTC'nin varoluş mücadelesindeki dirayetli önderler Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş ile şehitleri de rahmetle andı.
Editör: TE Bilisim