KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi” düzenledi


“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi” Eğitmen Memduh Erişmen tarafından KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi organizasyonu ile aile şirketlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve çalışma hayatlarına değer katmak amacıyla 20 Mart Çarşamba günü Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Eğitim, 09.00 – 17.00 saatleri arası düzenlendi. KKTC’de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bu eğitimde sonunda katılımcılar aile şirketlerinin başlıca özellikleri, güçlü ve zayıf yanları ile ilgili temel bilgileri öğrenip kurumsal yönetim yapılarının oluşturulması ve uygulanması konusunda bilgi edindiler. Aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunda yapılmış çalışmalardan örnekler ve uygulamalar incelenerek, şirketlerin sürekliliğinin sağlanması ve bu yapılırken de aile ile olan ilişkilerin yönetilmesi için izlenmesi gereken ana basamaklarla ön koşullar anlatıdı.

Eğitimde; Aile Şirketi Nedir? Aile Şirketlerinin Özellikleri, Güçlü/Zayıf yanları Nelerdir? Kurumsallaşmanın Temel Düzeyleri Nelerdir? Operasyonel – Stratejik – Anayasal Düzeylerin Tanımlanması, Aile – Şirket – Hissedarlık İlişkileri Nasıl Yönetilmelidir? Aile Anayasası Hazırlanması ve İçeriği, Yetki Devri Nasıl Yapılmalıdır? Sonraki Nesil Yetki Devrine Nasıl Hazırlanmalıdır? Başlıkları ele alındı.

Eğitime Elektrokur Ltd, Kısmet Fırını, Shipyard Famagusta, Özerlat Ltd, Kansoy Matbaacılık, Asbank Ltd, Güven Sigorta, Mefaş Ltd, Shadi Enterprises Ltd. (Girne Con), Hediyem Su, Yatsan- Selsoy Tic. Ltd ve Deska Ltd. şirketlerinden yetkililer katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verildi.

 
Editör: TE Bilisim