Eğitim programının başlaması nedeniyle Gazimağusa Gelişim Akademisi Maraş Konferans Salonu’nda yapılan açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katıldı.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Sosyal Hizmetler Dairesi’nin  toplum için önemli bir projeye imza attığını ifade etti.

Saner, gelişen teknolojiyle birlikte yeni nesillerin eski nesillere göre farklı olduğu için yönelimlerinin de farklı olabildiğini söyledi.

Ersan Saner, aile eğitim programının toplumu daha doğru mecralara taşıyacağını,  ailedeki ciddi problemlerle ilgili farkındalık oluşturacağını söyledi. Saner, programın, oluşması muhtemel sorunların önüne geçmesine katkı koyması açısından da önemli olduğunun altını çizdi.

Saner,  Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 1987 yılından kalma tüzüğünün değişmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, mevcut tüzüğün günün ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi. “Mevcut tüzük sanki yardım etmemek için var” diyen Saner, bu ay uygulamaya koymayı hedefledikleri yeni tüzükte sosyal hizmet alanında gereken her adınla ilgili  tüm düzenlemelerin yer alacağını ifade etti.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de,  söz konusu program nedeniyle Bakan Saner ve ekibini kutladı.

Arter, bu tür etkinliklere belediye olarak destek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Programın önemine vurgu yapan Arter,  problem oluşmadan önce  önlem almanın daha yararlı olduğunu, oluşan problemi  ortadan kaldırmanın daha da zorlaştığını vurguladı.

Toplum yapısında çocuklaırn eğitimi ailede aldıklarını vurgulayan Arter, anne ve babaların yanlış davranışlarının çocuklara da yansıdığını ve çocuklar tarafından  tekrar edildiğini ifade etti.

Arter, Çalışam ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak projeler yapma konusunda hazır olduklarını da sözleirne ekledi.

BAŞKURT

Sosyal Hizmetler Daireis Müdürü Aydan Başkurt da,  ailenin sağlıklı toplu oluşmasında en önemli kurum olduğunu belirterek,  sağlıklı nesillerin sağlıklı aile ortamıyla yetişeceğinin altını çizdi.

Başkurt, aile programında koruyucu tedbirler yanında sorunlarla baş edebilme becerileri kazandırmayı da amaçladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim