Hani eli öpülesi öğretmenler vardır ya aynı onlardan…
Dağdaki PKK’lı kadını tanıtacak diye mesleğinin ne olduğunu unutan, PKK destekçisi HDP’ye destek için milleti kışkırtarak eylem yapmaya çağıran KTÖS’e, ki bunu söylerken bu sendika üyesi herkese kastetmeden yazıyorum yöneticilere ağızlarının payını iyi verdi.
Bu sendika yöneticilerinin artık asıl hedefleri bellidir!
Türkiye Cumhuriyetine karşı olan her örgütün yanında olmak…
Türkiye’nin düşmanı, dostumdur mantığıyla!
Türkiye’nin karşısındadırlar…
Milli ve manevi değerlerin de!
Türkiye’de terör saldırılar nedeniyle günahsız insanlar ölüyor umurlarında değil…
Sözde demokrasi ve özgürlük yanlıları bunlar!
Öğretmen kılığında ama öğretmen ruhu taşımayanlar…
Onun için emekli öğretmen Ayşegül Özmen Garabli’nin bu çok özel paylaşımı anlamlıdır! Sayın Garabli halkın ezici bir çoğunluğunun sesi olmuş ve iç güdüsel tepkisini ortaya koyarak bunların öğretmeni temsil etmediğini net bir dille ifade etmiştir…
Ağzına sağlık hocam demekten, hem de bunu yürekten söylemek bizim nacizane bir görevimizdir…
İşte Garabli’nin o duygu yüklü paylaşımı:
"Türkiye'de onlarca öğretmen, onlarca akademisyen, onlarca sanatçı ve onlarca basın mensubu,suçlu (!) olup olmadıklarına bakılmaksızın tutuklanıyor.
Cumhuriyet Gazetesi kapatılacak hale getiriliyor.
Ülkede ses seda yok ama HDP 'den tutuklananlar için, öğretmenler protesto yürüyüşüne çağrılıyor.
Neymiş, "hür irade tutuklanmış", "demokrasi darbe almış" Cumhuriyet gazetesi yazarları tutuklandığında Özgür düşünce iradesi tutuklanmış olmadı mı? diğer tutuklamalarda Demokrasi yaralanmadı mı?
Cemaatle, şunla bunla ilgisi olmayıp, sırf fakir olduğu için cemaat dershanelerine giden , ya da Asya Bank'tan kredi alan öğretmenler tutuklanırken gıkını çıkarmayan "ÖĞRETMEN Sendikası", HDP için öğretmeni sokağa çağırıyor!
Bu ne samimiyetsizlik!!
Sendikalar çiftliğiniz ve siyasetin arka bahçesi mi?
Savunacaksanız, evrensel değerlerin tümünü savunun!!!!
Azıcık samimi olun. Öğretmeni temsil ediyorsunuz unutmayın ve kişisel tavırlarınızla öğretmenleri utandırmayın”
 
 
Memur çiftçilik yaparsa!
 
Hayvancılar Birliği’nin dün Lefkoşa’da araçlı eylemi başladı…
Emek için, hak için, yaşama hakları için!
Böyle istemlere ancak şapka çıkarılır…
Ama bir de madalyonun arka yüzü var!
Çiftçilik ve hayvancılık çoğu memur kesiminin de ikinci iş kaynağı…
Hem de devlet veriyor bu hakları kendilerine!
Böyle olunca da ülkedeki çiftçi ve hayvancı sayısı standartların çok üzerine çıkıyor…
Pasta da belli olduğuna göre!
Ne kadar çiftçi ve hayvancı demek o kadar küçük pasta anlamına geliyor…
Onun içindir, artık bu sektörde memur kökenliler bir şekilde devre dışı kalmalıdır!
Bunu gerçek anlamda yapanlar aç kalmasın diye…
 
 
Dr. Küçük yoksa…
 
Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen BalmumuMüzesi’ne gidip hayran kalmıştım…
KKTC’de de benzeri bir müze açılacağını duyunca derecesiz mutlu oldum.
Çünkü bir ilkti, ardından yenileri gelecekti!
Dün öğrendik ki bu müzede Dr. Küçük olmayacak…
Kabul edilebilir değildir bu!
Kim bunu aklına getirdiyse iyi yapmış ama bu yanlışı hemen düzeltmek zorundadır…
O müzede Dr. Küçük olmayacaksa bir sakatlık var demektir!
 
 
120’i ofiste!
 
Tam bir KKTC klasiği…
Karayolları Dairesi’nde 150 çalışan varmış!
Bunların 120’si masa başında oturuyormuş…
Adı üstünde karayolları bu!
Aksine tam tersi olmalı…
30 çalışan masa başında 120 çalışan da yollarda!
Ama gelin görün ki bizde her zaman olduğu ters işliyor bazı şeyler…
İşe göre adam değil, adama göre iş meselesi yani!
 
 
 
91 yaşındaki sürücü…
 
Allah uzun ömürler versin…
Mağusa’da 91 yaşındaki bir amcamız trafik kazası yaptı ve şükürler olsun hafif sıyrıklarla atlattı!
Bu haberden sonra ’91 yaşında bir kişiye ehliyet mi verilir’ yorumları yapılmaya başlandı…
Orası ayrı bir mesele ama!
Asıl sorulması gereken şu olmalıydı;
Genç yaşlarda sürüş ehliyeti alan bir kişi ömrünün sonuna kadar araç kullanırken onun sağlık kontrolleri belirli zamanlarda yapılıyor mu!
Yapılmadığını biliyoruz da…
 
 
 
MESAJ KUTUSU
 
 
Sayın Ahmet KAŞİF, Lefkoşa’da bir benzin istasyonunun sorunuyla fazlaca yakından ilgilenmeniz bazı olumsuz yorumlara da neden oluyor! İki kişi arasında olan hiçbir şey özellikle de bu ülkede sır değildir haberiniz olsun istedik!
Sayın Kemal Deniz DANA, sizin sekreterin sanırız biraz kulağının çekilmesi elzem hale geldi. Vatandaşa karşı hal ve hareketleri ile konuşması önümüzdeki günlerde başınızı ağrıtabilir. Bir tembihleyiverin lütfen olur mu!
Sayın Ayşegül GARABLİ, hedeften şaşan bazı sendikalar konusunda öyle güzel bir açıklama yaptınız ki kamuoyunun da duygularını yansıttınız. Çok umutlu değiliz ama umarız hepsi de bundan kendilerine bir pay çıkarırlar…
Sayın Eray GÖKŞAN, İskele Belediyesi Meclis üyeliği görevinizde DP’den istifa ettiğinizi duyduk. Elbette bu en doğal hakkınızdır ama istifa gerekçelerini de açıklarsanız vatandaş da perde gerisinde neler yaşandığını öğrenmiş olur değil mi!
Sayın Nazmiye ÇELEBİ, bakanlıkta bir takım girişimlerde bulunduğunuz ama başarılı olamadığınızı öğrendik. Demek ki bundan böyle bu tür işlere girerken çok daha temkinli ve projeli çalışmanız gerekecek!
Sayın İbrahim BENTER, çok istemelerine rağmen sizi Vakıflar İdaresi müdürlüğünden alamadılar ama bazıları var ki hala diş biliyorlar! Onları şimdilik Allah’a havale ettiniz ama umarız damarınıza basmazlar…
Sayın Şener ELCİL, öğretmeni ve vatandaşı Türkiye Büyükelçiliği’ne göre epey kışkırttınız ama nedense ön planda siz görünmediniz! Oysa sizi HDP bayrağı ile en ön saflarda görmeyi bekliyorduk!
Sayın Hüseyin ERÇELİK, parti kurmayları Mağusa’lı iş adamına kredi vermeniz için bastırsa da ekibiniz size tam destek veriyor ve gerekirse istifayı bile gündeme getirebileceklerini ifade ediyorlar. Ne mutlu size ki yalnız değilsiniz…
Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, çiftçi eylem yapınca İstanbul ziyaretini iptal etmeniz doğru ve örnek alınacak bir davranıştı. Kim bilir belki de başkası eylem baskısından kurtulmak için iki gün önceden tüyüp gidecekti, tebrikler…
Sayın Tufan ERHÜRMAN, acaba diyoruz ‘Yeni CTP’ sloganını değiştirseniz mi! Zira partili eskiler buna fena bozuluyor diye duyduk! Daha yaratıcı ve vatandaşın bilinç altına işleyecek sloganlar bulmakta yarar var sanki de…
Sayın Savaş ATAKAN, şu sıralar maşallah UBP’nin süper beyni vazifesini görüyorsunuz. Bu tempoyla devam ederseniz ilk genel seçimlerde vekillik garanti demektir. Bu kadar enerji sahibi olmanın bir formülü var mı…
Sayın Mustafa ŞEVKETOĞLU, öğrencilerin bazı zamanlar kontrole tabi tutulmasına birkaç aile dışında çoğunluk tam destek veriyor. Bu nedenle denetimlerin daha sıkça yapılmasında yarar görüyoruz zira gençlik zıvanadan çıkmak üzere!
Sayın Turgut CEYDA, yılların Cypruvex’ine talip olduğunuza göre ortaklar epey kelli felli desenize! Ama size orayı yar etmezler çünkü bütün hükümetlerin istihdam kapısı ve bundan da siyasi rant elde ediyorlar!
Sayın Rauf DENKTAŞ, iş kolunuzu değiştirip internet işine gireceğinizi öğrendik. Doğru bir yatırım olacak çünkü gelecek ve bol kazanç artık bu tür işlerde var. Bu arada 35’nci yaş gününüz kutlu olsun. Sağlık ve mutlulukla inşallah…
Sayın Hasan TOSUNOĞLU, istifadan vazgeçince K.Kaymaklı taraftarları derin bir nefes aldı diye duyduk. Bu arada teşekkür mesajlarınız da gelmeye başladı. İnsanın bu kadar çok seveninin olması ne güzel değil mi!
Sayın Serhat İNCİRLİ, kadın modeller sayfaya belki renk katıyor olabilir ama ara sıra da erkek modelleri koymakta yarar görüyoruz. Bilirsiniz ya renkler ve zevkler tartışılmazmış. Bir deneyin bakalım nasıl tepkiler alacaksınız!