Savaşan, mesajında, ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini söyleyerek, diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının önemine dikkat çekti.

Savaşan ihmal edilen ağız diş sağlığının başta; kalp-damar hastalıkları olmak üzere pek çok sistemik hastalık için de hazırlayıcı rolü olduğunu vurguladı.

Savaşan, ağız ve diş sağlığı bozukluklarının birçok farklı rahatsızlığı tetiklediğini ve kişilerin toplum içerisindeki özgüvenini de zedeleyebildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve belediyeler işbirliğinde YDÜ tarafından gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı eğitimleri ve diş taraması hakkında bilgi veren Savaşan, huzurevlerindeki sakinlerin ağız ve diş tedavilerini de üstlendiklerini anlattı.

YDÜ’nün, ağız ve diş sağlığı çalışmalarıyla KKTC’nin Dünya Sağlık Örgütü’ne girmesini hedeflediğini anlatan Savaşan, ağız ve diş sağlığının toplum sağlığı bakımından son derece önemli olduğunu ve bu faaliyetlerin bir haftayla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Savaşan, “Ülkemizde ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem verilmemesini, önemli bir toplum problemi olarak görüyoruz. Öncelik tanınan sağlık sorunları ile beraber vücut sağlığının bir parçası olan ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalığın da beraberinde geldiğini unutmamak gerekir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim