Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı makamında son beş yılda hangi işlere imza atıldığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Adayların görevde oldukları sürelerde gerçekleştirdikleri başarı öykülerinin önemli olduğuna değinen Siber, zamana oynamak yerine çözüm odaklı siyaset yürüteceklerini, Kıbrıs Türk halkının itibarını ve özgüvenini yeniden yükselteceklerini ifade etti.

Liderlik pozisyonunda olan bir kişinin önce halkına güven vermesi, temiz siyaset yürütmesi ve tüm halkı kucaklamasının önemli olduğunu kaydeden Siber, yarım asırdır süren Kıbrıs sorununa son vermek için aday olduğunu dile getirdi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Siber dün Mesarya bölgesinde Değirmenlik, Minareliköy, Demirhan, Düzova, Çukurova, Yeniceköy ve Kalavaç’ı ziyaret etti. CTP-BG adayı Siber ayrıca Türkmenköy Spor Kulübü’nün köy kadınlarına yönelik düzenlediği etkinliğe katıldı.

Siber’e ziyaretlerinde, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Lefkoşa eski Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Mesarya Örgütü üyeleri, Gençlik Örgütü üyeleri ve partililer eşlik etti.

”SON 5 YILDIR ULUSLARARASI ALANDA GÖRÜNÜR DEĞİLİZ”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, 2010’da yapılan seçimleri Mehmet Ali Talat’ın kaybetmesinin ardından Kıbrıslı Türklerin dünyada görünür olmadığını, şu anki Kıbrıs Türk liderliğinin sadece iç politika ile uğraştığını savundu. Siber, geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçime çok az bir süre kalmış olmasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Avrupa başkentlerini gezerek Kıbrıslı Türklerin sesini duyurmaya çalıştığını, siyasetin seçim kazanmakla sınırlı olmadığını hatırlattı. Halk için heyecan duymanın en güzel örneklerinden birisinin bu olduğunu dile getiren Siber, dünyadan soyutlanmaktan artık kurtulmak gerektiğini ifade etti.

“Ben de çözüm istiyorum” diyerek çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Siber, “İsteksiz ve gönülsüz davranmakla haklılığımızı anlatmamız imkansızdır” dedi.

”HAKLILIĞIMIZI ANLATABİLDİĞİMİZ ÖLÇÜDE ANLAŞILIRIZ”

Kıbrıs Türk halkının haklı olduğunu dünyaya duyurmanın en asli görevleri olduğuna dikkat çeken Siber, “Haklıysak haklılığımızı anlatabildiğimiz ölçüde anlaşılırız” diye konuştu.

Uluslararası alanda daha etkin politikalar üretmek için barış dili kullanmanın önemine vurgu yapan Siber, bunun için kadrolarının da hazır olduğunu açıkladı. Toprak konusunun müzakerelerde konuşulmadığını vurgulayan Siber, buna rağmen bazı kesimlerin ellerinde haritalarla gezerek halkı endişeye sevk ettiklerini söyledi. Müzakerelerde tutulan tutanakların Meclis’e geldiğini ve kendilerinin de bu tutanakları incelediklerini söyleyen Siber, müzakerelerde toprak konusunun konuşulmadığını ortaya çıkarmalarının ardından ellerinde haritalarla gezen kesimlerin bu kez köy ismi vermeye başladığını kaydetti. Siber, harita siyasetinin modasının geçtiğini ve bunu seçim malzemesi olarak kullanmanın topluma zarar verdiğini ifade etti.

“TECRÜBE BİR SONRAKİ NESİLE AKTARILIRSA ANLAMLIDIR”

Bazı adayların “Ben daha tecrübeliyim, beni seçmelisiniz” şeklinde propaganda yaptıklarına da değinen Siber, tecrübenin yeni nesillere aktarılması halinde anlamlı olacağını belirtti.

“Tecrübe öne sürülerek, makamları işgal etmemek gerekir” diye konuşan Siber, bunun gençliğe karşı yapılan büyük bir saygısızlık olduğu görüşünü dile getirdi. Hiçbir liderin halkın üstünde olmadığını belirten Siber, Kıbrıs Türk halkının son beş yılda yapılanları sorgulayacağını söyledi. 
Editör: TE Bilisim