Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ile belediye meclis üyeleri Pazar günü de çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Adaylar Surlariçi Bölgesini gezdi, vatandaşlara kendilerini tanıtıcı broşür dağıttı, projelerini anlattı.

Adaylara Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, bazı milletvekilleri ve kadın kolları da eşlik etti.

Kalabalık bir grup halinde ilerleyen Ulusal Birlik Partisi ekibine ilgi oldukça yoğun oldu.

Hasan Sertoğlu ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, gün itibari ile seçimlere 15 günden daha az bir süre kaldığını dile getirerek çalışmaları çerçevesinde Surlariçi Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini belirtti. Çalışmalarının süratli bir şekilde devam ettiğini dile getiren Sertoğlu, tempolarının arttığınıda belirtti. ‘15 güne kadar dört dörtlük bir şekilde seçime hazır olacağız’ diyen Sertoğlu, seçimin galibi olacaklarından şüphe duymadıklarını ifade etti. Gittikleri yerlerde vatandaşlar tarafından çok iyi karşılandıklarını söyleyen Sertoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ‘Lefkoşa Türk Belediyesi’nin son bir haftadır çöpleri toplamamasından dolayı vatandaş tepkili, tabii bu haklı bir tepki. Lefkoşa’da kötü görüntüler var, kötü kokular var. Bu bizim elimizde olan bir durum değil ve biz vatandaşla bunları paylaşıyoruz. Hatta hükümetimiz Kaymakamlığa bir kaynak aktardı ve çöpler temizlenmeye çalışılıyor. 7 Nisan’a kadar Kaymakamlık bu işleme devam edecek ve Lefkoşalı biraz olsun rahat edecek. Tabii ki bunlar Lefkoşa Türk Belediyesi’nin görevleri. 7 Nisan’dan sonra da Allah kısmet ederse hep birlikte el birliği ile gönül birliği ile Lefkoşalıyı bu dertten kurtaracağız.
Sertoğlu geçtiğimiz hafta yapılan anketleri de değerlendirdiği konuşmasını şöyle sonlandırdı: ‘1992, 1993 yılından beridir bu işlerin içerisindeyim. Biz çok anketler gördük. Esas anketi 7 Nisan’da akşam 20:30 civarında Lefkoşa halkı gösterecek, herkese de bu anketin ne demek olduğunu göstereceğiz.
 
Editör: TE Bilisim