Gazimağusa Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle “Adalet, Sizsiniz” oyununu 29 Mart’ta saat 20:00’da Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşturacak.

“Perdeci Oyuncuları” Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol alacakları tek perdelik oyun “Adalet, Sizsiniz”, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor.
M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlere ulaşıyor.
Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” Rutkay Aziz ile Taner Barlas üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor. Oyun, 2012 yılı Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Biletler koltuk numaralı olarak 20 TL fiyatla Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden temin edilebilir. Bilet için halkla ilişkilerin 3660954 nolu telefonu aranabilir.
Editör: TE Bilisim