Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2021-2022 Adli Yılı açılışı kapsamında düzenlediği basın toplantısında, son aylarda gündeme gelen “Adalet Bakanlığı kurulması” yönündeki görüşlere karşı olduğunu, Adalet Bakanlığı’nın kurulması halinde, yargının siyasallaştırılacağını ve yargı bağımsızlığının tehlikeye gireceğini söyledi.

KKTC’de yargının bağımsız olduğunu ve korumanın herkesin boynunun borcu olduğunu ifade eden Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik, “Her ne kadar kendimizi etkili ve yetkili görsek de günün birinde kendimizi yargı karşısında savunuyor bulabiliriz. Yargının ihtiyaçlarının karşılanması noktasında, yargı sürüncemede bırakılmamalıdır” dedi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yeni taleplerini açıkladı Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yeni taleplerini açıkladı

Basından soruları kabul eden Şefik, iş yükünün azaltılması için kadroların güçlendirilmesi gerektiğini, eskiden hiçbir dosyanın kaybolmadığını ancak personel eksikliği nedeniyle kaybolan dosyaların 2-3 günde bulunmasına şükreder duruma geldiklerini vurguladı.

İş yükünün azaltılması için personel istihdamının yanı sıra farklı daireler kurulması gerektiğini belirten Şefik, “Fakat Adalet Bakanlığı kurulmasına karşıyım. Çünkü Adalet Bakanlığı’nın kurulması, yargıyı siyasallaştıracaktır ve yargı bağımsızlığını tehlikeye sokacaktır” dedi.

Şefik, “İşlerin aksamdan yürümesi için, farklı konularda sorumlu kişiler olmalı. Bir iş verildiğinde, o kişinin o işi sonuna kadar götüreceğinden ve sonuçlandıracağından emin olmalıyız. Mevcut durumda, gerek Mahkeme Başkanlığı ve de gerekse Yüksek Mahkeme yargıçlarının pek çok idari konuyla ilgilenmesi gerekiyor. Mahkemenin güvenilirliğinin devam etmesi ve halk nezdinde yıpranmaması için kadroların genişletilmesi gerek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi