Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sivil toplumunun uzlaşı çabalarını destelemek amacıyla kurulan “Barış için Hep Beraber (Peace It Together)” ağı, “Mahalle” isimli internet platformunu tanıtmak amacıyla ara bölgede atölye çalışması düzenleyecek.

Projeyi yürüten KKTC’den Management Centre ve Güney Kıbrıs’tan ise NGO Support Centre tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Mahalle” platformunda adada gelmiş geçmiş tüm uzlaşma çabaları ile yenilikçi yöntemlere yer verilecek.

Tanıtım etkinliğinde, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sivil toplumun hikayesinin hem yerel hem de uluslararası alanda doğru bir şekilde temsil edilebilmesi için sivil toplum örgütleri temsilcilerin katkıları istenecek.

Atölye çalışmasının 1970’lerde bugüne kadar barış inşası çalışmalarında yaşanan kilit anların belirlenebilmesi için de imkân sunacağı kaydedildi.

Projenin Kıbrıs Türk toplumu adına Management Centre ayağından sorumlu olan Mehmet Erdoğan, “Platform gerek yerel ve uluslararası praktisyenler, gerekse bölgede değişim yaratmayı amaçlayan tüm bireyler için barış ve uzlaşıya dair projeler, araçlar ve interaktif eğitici ürünleri de kapsayacak” dedi.

Barış için Hep Beraber (Peace It Together) ağı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İşbirliği ve Güven için Hareket (UNDP-ACT) programı aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından finanse ediliyor.

Editör: TE Bilisim