Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’den verilen bilgiye göre, oyun sonrasında Yönetmen Yaşar Ersoy’un sahneye davet ettiği LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı ile Türkiye eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Yönetmen ve Çevirmen Yücel Erten kısa birer konuşma yaptı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu konuşmasında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun önemine dikkat çekerek, “LBT var olduğu müddetçe bağımsızlık ve demokrasi mücadelesine katkı koymayı sürdürecek” dedi.

ERSOY: “ADA’YI ONURLU DİRENİŞ GÖSTEREN HERKESE ADIYORUZ”

Festival Komitesi Koordinatörü ve “Ada” oyununun yönetmeni Yaşar Ersoy, 25 yıl önce LBT’de oynadıkları “Ada” oyununu o dönemde apartheid rejimine karşı mücadele eden, hapis de yatan Nelson Mandela ve özgürlük mücadelesi veren halkına adadıklarını anımsattı.

Ersoy, yeniden direniş günlerinden geçildiğini ve bu oyunu da onurlu direniş gösteren herkese adadıklarını kaydetti.

AKINCI: “35 YILLIK SİYASİ HAYATIMDA YAPTIĞIM EN HAYIRLI VE DOĞRU İŞ LBT’Yİ KURMAKTI”

LTB Eski Başkanı Mustafa Akıncı ise 35 yıllık siyasi hayatında yaptığı en hayırlı işin LBT’yi kurmak olduğunu dile getirerek, bunun ne kadar doğru olduğunu festivalde bir kez daha gördüğünü ifade etti.

TC Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Yönetmen ve Çevirmen Yücel Erten ise konuşmasında 33 yıllık LBT tarihinin onurlu bir sanat yaşamıyla dolu olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim