Sivil Alan Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, 17.00-22.00 saatleri arasında Selimiye Meydanı'nda gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar, kütüphaneden bir kitap seçip okuyan okuyucular gibi, çalışmalarını merak ettikleri sivil toplum örgütünü katalogdan seçip, ilgili kişiyle 20 dakikalık görüşme yapacak.

Avrupa Komisyonu Program Lideri Michaela Foresti'nin konuşmasıyla başlayacak etkinliğe katılan 25 dernek, 32 kitap ile 'okuyucularıyla' buluşacak.

"Yaşayan Kütüphane"nin kapanmasının ardından 20.00'de Mesarya Kadınlar Korosu ve Ezgi & Serhan Duo’nun katılımıyla müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

CUMARTESİ “GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞMA ATÖLYESİ”

Bu arada festival kapsamında 24 Eylül Cumartesi günü sivil toplum örgütleri için “Gönüllülerle Çalışma Atölyesi” yapılacak.

Sivil Alan Ofisi’nde 10.00-14.00 saatleri arasında SOS Çocuk Köyü Derneği’nden Cemil Hafız’ın eğitim vereceği atölyede gönüllü kazanma, gönüllü ağı oluşturma, gönüllülerin sürekliliğini sağlama ve gönüllüleri sivil toplum örgütünün ihtiyaçlarına göre filtreleme konuları ele alınacak. Katılmak isteyen örgütler Sivil Alan’ı arayabilecek.

Yine festival kapsamında 27 Eylül Salı günü “Sosyal Kuluçka Atölyesi” düzenlenecek. 14.00-18.00 saatleri arasında Avrupa Birliği Program Destek Ofisi'nde gerçekleştirilecek atölyede, toplumsal fayda yaratmak için yenilikçi fikirlere sahip sosyal girişimcilerin, sivil inisiyatiflerin ve sivil toplum örgütlerinin kapasitelerinin güçlendirilmesi için belediyelerin, üniversitelerin, iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde nasıl çalışabileceği ele alınacak.

Atölyeye, üniversite, belediye, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere konuya ilgi duyanlar katılabilecek.
Editör: TE Bilisim