İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması etkinliğinin açılışı bu akşam 19.30’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) yapılacak. 40 ülkeden 200’ü aşkın genç sivil toplum temsilcisinin katılması beklenen etkinlik 2 Şubat’a kadar devam edecek.

53 ülkeden 220 üyesi bulunan Ali Kurt’un Genel Sekreterliği’ndeki İDSB’tan yapılan yazılı açıklamaya göre buluşma kapsamında ziyaret ve temaslarla birlikte 3 günlük bir forum gerçekleştirilecek. İslam dünyasının sorunlu bölgelerinin ele alınacağı forumda genç liderlerin yanı sıra uzmanlar da sunum yapacak.

40 ülkeden İslam dünyası mensupları ile KKTC gençlik temsilcilerinin buluşması ve KKTC’nin İslam dünyasının gündemine gelmesi beklendiği etkinlikte, İslam dünyasında KKTC hakkında duyarlılık oluşturulması da hedefleniyor.

Yılda iki kez yapılan Gençlik Buluşmaları kapsamında bugüne kadar İslam dünyasından bine yakın genç sivil toplum mensubu bir araya geldi. Gençlik ağına katılan genç sivil toplum örgütü mensupları ‘‘Genç İDSB’’ adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Toplam nüfusun yüzde 54’ünün 24 yaşın altında olduğu İslam dünyası gençliği temsilcilerini bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak ve sürdürülebilir işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi hedefleyen buluşmalar bugüne kadar Endonezya, Fas, Sudan ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, buluşmaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

‘‘İDSB’nin düzenlediği bu buluşmalar İslam dünyasının en büyük zenginliği olan genç nüfusun en aktif kitlesini bir araya getiriyor. KKTC’de gerçekleştireceğimiz buluşmada İslam dünyasının her bölgesi ile ilgili katılımcılardan sunumlar dinlemekle birlikte sıcak konulara, bilhassa Suriye’ye hassasiyetle temas edeceğiz. Suriye’deki insani krize dikkati çekip insani yardım çalışmalarına katılımı teşvik etmeye çalışacağız.

Önümüzdeki yıllarda bu buluşmaların çapını ve derinliğini artırmayı hedefliyoruz. ‘Her sahada ve her ölçekte birlik’ vizyonuyla çalışan İDSB olarak genç STK mensuplarında birlik şuurunu tesis etmekte çok etkili olan bu buluşmalara özel bir önem veriyoruz.’’

Editör: TE Bilisim