Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ‘Değerlerimiz’ adlı 9. Resim ve Heykel Sergisi bugün açıldı.

Açılışa Cumhuriyet Meclisi Genel Başkanı Sibel Siber ile Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu katıldı.

Sergide, 21 öğretmen sanatçının akrilik, ağaç baskı, seramik pano, kara kalem ve karışık tekniklerini kullarak yaptığı 50 eseri sergileniyor. Sergi, 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, açılışta yaptığı konuşmada, toplumların güzel, gülen ve yumuşak yüzünü kültür sanat alanındaki çalışmaların ortaya koyduğunu ifade ederek, bu yönde yapılan çalışmalara katılmaktak büyük keyif aldığını kaydetti.

KKTC gibi küçük ölçekli ülkeleri dünyaya kültürel miras ile sanatın tanıtabileceğini belirten Siber, bu kapsamda ülke sanatçılarının çok önemli ve değerli olduklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise sanatçı olabilmenin ayrı bir olay olduğunu belirterek, herkesin sanatçı olamayacağını söyledi.

Sanat eserlerin, sanatçının zihni içindeki imgelerin yüreğiyle buluşması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Arabacıoğlu, mesleki teknik ile orta eğitimde görevli veya emekli olmuş 21 öğretmenin ilgili sendikanın katkılarıyla bir araya gelerek, sergi açmasının anlamlı olduğunu kaydetti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de yaptığı konuşmada, her yıl düzenledikleri serginin dokuzuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gökçebel, katkı koyan sanatçı öğretmenlere teşekkürlerini sundu.

Sendikanın toplumsal misyonu gereği sadece okulda ders vermediğini, okul binası dışında da toplum, çocuklar ve geleceği ileri taşıma anlamında katkılar yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gökçebel, değerlere sahip çıkılması gereğine vurgu yaparak, toplumun geleceğe sahip olduğu değerlerle ulaşılacağını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim