KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasında 12 Mart 2014 tarihinde imzalanan 'Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmaya Kıbrıs Sosyalist Partisi'nden sert tepki geldi!

 

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci, "Kuzey Kıbrıs’ta gençlikle ilgili tüm faaliyetlerin Türkiye Cumhuriyeti tarafından atanacak olan yetkililerce yönetilecek 'yurtdışı koordinasyon ofisi'ne devredilmesine yönelik olarak Ankara ile Kuzey Kıbrıs’taki işbirlikçileri arasında varılan anlaşma, Kıbrıs'ın kuzeyindeki rejimin gerçek yüzünü bir kere daha dünyaya göstermiştir" dedi.

 

“Kuzey Kıbrıs’ta bağımsız bir devletin varlığının başından itibaren yalan ve kandırmaca olduğunun" da altını çizen Birinci "CTP - DP hükümetinin Ankara ile imzalamış olduğu bu mutabakat ile Kuzey Kıbrıs'taki sömürge idaresinin adım adım vilayete dönüştürülmesine geçilmiştir" dedi.

 

Öte yandan Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, atılan imza ile Kıbrıs’ta çözüm vaatleriyle sahneye sürdükleri CTP adayı Siber'in inandırıcılığını yitirdiğini belirterek, "Cumhuriyetçi Türk Partisi bu seçimde somut bir adım daha atarak, Kıbrıs’ta barıştan yana değil, vilayetleşmekten yana atılan adımlara bir yenisini daha eklemiştir. CTP'nin hedefi Kıbrıs’ta barış değil, Kıbrıs’ın 82'nci vilayet olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne yamanmasıdır" dedi.

 

Saygılarımla

KSP Basın Bürosu (a)

Zehra Cengiz

Editör: TE Bilisim