Türkiye’nin gelenekselleşmiş ilk ve en büyük uluslararası organizasyonu olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” 82. yaşını kutluyor. Genel kapsamlı ticaret fuarlarından biri olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” 29 Ağustos - 08 Eylül tarihleri arasında İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanında ziyaretçilere açık olacak. Fuar, 16.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Bu yıl 34 kurum ve kuruluş ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın organizasyonu Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) işbirliği altında 38. kez katıldığımız fuarda, yerel üretim yapan ve aynı zamanda KTSO üyesi 27 firmanın ürünlerinin sergi ve tanıtımı yapılıyor. Bu yıl ayrıca KTSO bünyesinde oluşturulan Hellim Tanıtım Gurubu’da ilk kez yurt dışında organize edilen bir fuarda yer alarak tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyor.
Ülkemizde faaliyet gösteren 5 üniversitenin tanıtım ve öğrenci kayıt işlemleri, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, K.T. Sanayi Odası ve Halk Sanatları Enstitüsü’nün de yer alacağı fuarda, ülke turizminin yanında, kültür-sanatının da tanıtımı yapılacak.

KKTC Standında, yerel ve özgün müzik dinletilerinin yanı sıra, Kıbrıs’a özgü ceviz macunu, hellim, tuzlu badem, kahve ve meyve suyu da ziyaretçilere ikram edilecek. Fuarın açılışında KTSO Başkanı Ali Çıralı, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ve Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba da hazır bulundu.

KKTC Stant Müdürü Öcal Erten, İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen bulunan KKTC standının Hol 2’de 640 m²‘lik kapalı bir alanda kurulduğunu ifade ederek, “KKTC standında; Kuzey Kıbrıs turizmi, kültür sanatı ve üniversitelerinin tanıtımı yanında, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri ve kimyasal ürünler, gazlı ve gazsız içecekler, çanta-valiz, güneş enerjili termosifon sistemleri ve poliüretan su depoları, kağıt bardak çeşitleri, ayakkabı ve botlar, süt ve meyve suyu çeşitleri, hellim, peynir, oto bakım ürünleri, ahşap oyma ve kalem işleri, PVC ve galvanize bahçe çevreleme telleri, alüminyum pencere ve panjur sistemleri, iç ve dış cephe boyaları, toz seramik ve fayans yapıştırıcılar, plastikten mamul ürünler, pik rögar kapakları, çimento, zeytin ve zeytinden mamul ürünler, kağıt peçete ve havlu çeşitleri, ıslak ve kolonyalı mendil çeşitleri ile süpürge, mop ve boya fırçası çeşitlerinin sergi ve tanıtımı yapılacak” dedi.

Çıralı: “Üretici varlığımızın bir göstergesidir”

KTSO Başkanı Ali Çıralı, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Kıbrıslı Türkler için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu yıl fuara 38. Kez katılıyoruz. Her geçen gün gelişen ülkemiz ürünlerinin burada sergilenmesi ve tanıtımının yapılması üretici varlığımızın bir göstergesidir” diye konuştu. Ali Çıralı standın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Fuarda 1992 yılından itibaren devam eden “Partner Ülke” uygulamasında, bu yıl “Partner ülke” olarak Sri Lanka seçilirken, 2005 yılından itibaren uygulanan “Onur Konuğu İl” uygulamasında da, bu yıl Sinop “Onur Konuğu İl” olarak seçildi.

82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl “Sağlık” fuarın ana teması olarak işleniyor. Dünyanın gelişmekte olan en önemli pazarlarından biri olarak kabul edilen tıbbi cihaz sektörü, sağlık kuruluşları ve ilaç firmaları, İzmir Fuarında ziyaretçiler ile buluşma olanağı sağlayacak.
 
Editör: TE Bilisim