SERTOĞLU SOSYAL SİGORTALAR’DA…

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ve ekibi, Sosyal Sigortalar Dairesini ziyaret ederek Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının Sosyal Sigorta borçları ile ilgili Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekakpınar’dan ayrıntılı bilgi aldı.

Sertoğlu burada yaptığı konuşmada, 7 Nisan’da seçimi kazandıkları takdirde çalışanların Sosyal Sigorta borçlarının kapanması için çalışmalar yapacaklarını ve çalışanları huzura kavuşturacaklarını belirtti. Çalışanlara çağrı yapan Sertoğlu, ‘göreve geldiğimiz takdirde sizlerin en büyük sorunu olan Sosyal Sigorta yatırımlarınızın eksiklerini kapatmak için hemen çalışma başlatılacak ve elimizden gelenin en iyisini sizler için yapacağız’ dedi.

Hasan Sertoğlu açıklamasına şöyle devam etti, “ Lefkoşa’nın sorunlarını sloganlar değil,akıl çözer,irade çözer. Bu seçimde adayların hiç biri Lefkoşa Türk Belediyesi’nin mali sorunlarını çözmek için gerekli, finansmanı nereden sağlayacaklarını belirtmemişlerdir. Ben açıkça söylüyorum. 8 Nisan gününden itibaren,Lefkoşa Türk Belediyesi’nin mali sorunlarını çözmek için Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ile görüşmeleri başlatıp, 90 Milyon Tl’lık düşük faizli ve uzun vaadeli krediyi sağlayacağız. Bu kaynakla, Belediye çalışanlarının yatırılmayan Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı ödemeleri yatırılacak. Maaşlar gecikmeksizin gününde yapılacaktır. Tüm çalışanların Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’ndan hesap açmaları sağlanacak, diğer kuruluşlara olan kredi borçları yeniden yapılandırılacaktır.Akıl ve irade işte bunu gerektirir.Artık Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları maaş sorunundan kurtulacaktır. Çünkü bizim işimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa’dır. Buradan herkese söz veriyorum”
Sertoğlu ve belediye meclis üyesi adayları daha sonra daire çalışanları ile bir araya geldi. Kendilerini tanıtan ve projelerini personele anlatan adaylar, gördükleri ilgiden oldukça memnundu.

 
Editör: TE Bilisim