Girne Ameirkan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili panel düzenledi.
GAÜ Beşeri Bilimler fakültesinin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde açılış konuşmlarını Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçek Ağayeva ve Pisikoloji Bölüm Başkanı Sultan Okumuşoğlu gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından, GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi öğrencileri slayt gösterileri ve hazırladıkları konuşmalar ile Kadınların dünyadaki rolü, ilk kadın psikiyatristtir, ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, ilk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu, ilk kadın başbakan Mangenet Thatcher, tarihin ilk kadın edebiyatçısı Soppho hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Ardından öğrenciler, kadının toplum içindeki yeri ve değeri konu başlıklarında hazırlamış olduğu konuşmalarında, Annelerin artan görevleri, rolleri ve güven unsurları üzeirnde durdular. Evrensel kadınların güven istediği, kadının her zaman her yerde ihtiyaç halinde olduğu, çünkü boşlukları herzaman kadınların doldurduğuna dikkat çektiler.
 
Editör: TE Bilisim