8 Mart Organizasyon Komitesi, etkinlik için saat 17:30’da Kuğulu Park’ta toplanılıp ara bölgeye yürüme çağrısında bulundu ve “yürüyüş sonrasında ara bölgede düzenlenecek etkinlikte kadın, barış ve özgürlük şarkılarımızı hep birlikte söyleyelim” dedi.

8 Mart Organizasyon Komitesi, BES Lokali’nde saat 11:00’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Komite Sözcüsü Huriye Yulaç, ülkemizde ve dünyada kadınların hem kamusal hayatta hem de özel hayatlarında kapitalizm ve ataerki tarafından ezilmeye ve sömürülmeye devam edildiğini söyledi.

Konuşmasında kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze dikkat çeken Yulaç, “Son yıllarda ülkemize dayatılan neoliberal ve muhafazakarlaştırma biz kadınların hayatını daha da zorlaştırmaktadır. Sistemin iki yüzlülüğü bir yandan kadınları gece kulüplerinde yok sayarken, diğer yandan ‘namus’ baskısı ile çizdiği sınırlar içine hapsetmeye çalışmasından göstermektedir” dedi.

Dünyanın ve ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeyin “barış şarkısı” olduğunu ifade eden Yulaç, “Barış şarkısını Kıbrıs’ın güneyinden dostlarımızla hep bir ağızdan söylemek için bu yılki eylemimizi ara bölgede iki toplumlu olarak düzenliyoruz” diye konuştu.

8 Mart Organizasyon Komitesi, BES, Çağ-Sen, Bağımsızlık Yolu, Baraka, TDP ve TDP Gençlik’ten oluşurken; etkinliğin Güney Kıbrıs’tan katılımcıları DİSİ ile NEDİSİ olacak.
Editör: TE Bilisim