Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Organizatörü Buket Özatay, 19 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışında bir konuşma yaptı.

Buket Özatay, 2008’de kaybettikleri babaları Öztan Özatay adına düzenlenen yarışmanın ve serginin geleneksel hale geldiğini söyleyerek, bu organizasyonun ülkedeki fotoğraf sanatına olan ilgiyi yansıtarak tarihsel bir işlev üstlendiğini kaydetti.

112 FOTOĞRAFÇI, BİN 909 FOTOĞRAFLA KATILDI

Bu yıl ilk kez dijital ortamda gerçekleşen yarışmanın “Serbest Renkli”, “Kıbrıs’ta İnsan-Yaşam-Mekan” ve “Doğa” olmak üzere 3 farklı kategorisi olduğunu anımsatan Özatay, yarışmaya 112 fotoğrafçının bin 909 fotoğrafla katıldığını aktardı.

52 fotoğrafçının 107 fotoğrafla sergileme aldığını belirten Buket Özatay, yarışmayla Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na maddî katkı sağlayarak sosyal sorumluluk projesine de imza attıklarını söyledi, “Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Özatay, katılımcıların vakıf makbuzu karşılığı 15 TL ödeyerek yarışmaya katıldığını ve satılacak her fotoğrafın bedelinin yarısının da vakfa bağışlanacağını söyledi.

TUNÇALP: “ÖZTAN ÖZATAY ÇOK SEVİLEN, ÇOCUKLARIYLA AİLESİYLE GURUR DUYAN BİR İNSANDI”

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, açılışta yaptığı konuşmada, Öztan Özatay’ın çocuklarının babalarının anısını yaşatmak için özveriyle çalışmasını takdirle izlediğini kaydetti.

Merhum Öztan Özatay’ı tanıma fırsatı bulduğunu da söyleyen Tunçalp, “Öztan Özatay çok sevilen, çocuklarıyla ailesiyle gurur duyan bir insandı. dedi.

Anlamlı, güzel etkinliklerin devamını dileyen Nilay Tunçalp, Kültür Dairesi’nin imkânlar dahilinde her zaman desteğe hazır olduğunu kaydetti.

BENLİ: “KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN SANATINDA ULAŞILMIŞ GÜZEL BİR YER”

Yarışmaya uzun zamandır destek veren Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli da açılışta bir konuşma yaparak ülkenin kapsamlı, nitelikli ve uzun ömürlü sanat etkinliklerine pek alışık olmadığını söyledi.

Öztan Özatay’ın fotoğraf sanatına katkısının bir başlangıç olduğunu kaydeden Benli, evlatlarının vefa duygusuyla ortaya saygıyla bakılan bir sanat etkinliği çıktığını söyledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Benli, yarışmanın sosyal sorumluluk üstlenmesiyle de ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydederek, Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’ni, Kıbrıs Türk toplumunun sanatında ulaşılmış güzel bir yer olarak niteledi.

ÖZER: “TOPLUMUN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Nevhiz Özer ise konuşmasında Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’nın toplumun en önemli sorunlarından biri olan kanser konusunda farkındalık yarattığına işaret ederek, “Kanserin uzun, pahalı ve zor bir süreç. Bu süreçte çocuklarımıza ve ailelerine maddi manevi yardımlarımızı sürdürebilmemiz için tüm toplumun desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Vakfın 13’üncü yılını geride bıraktığını kaydeden Özer, “Bu süreçte bize destek veren halkımıza, kurum ve kuruluşlara, 4 yıldır Öztan Özatay Fotoğraf yarışmasıyla bizlere katkıda bulunan Özatay ailesine teşekkür ederim” dedi.

PLAKET VE ÖDÜL TAKDİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından yarışmaya katkı koyanlara plaket, dereceye girenlere ödülleri ve sergileme alan fotoğrafçılara belgeleri verildi.

Buna göre, Serbest Renkli Kategori’de Öztan Özatay Başarı Ödülü olan Canon EOS 700D marka fotoğraf makinesini “Kırmızı Güzeldir” adlı fotoğrafıyla Lisani Otağ, Alpet Sponsorluğunda Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü olan bin 250 TL’yi “Durakta” adlı fotoğrafıyla Faik Iraz, Derya Butik Özel Ödülü olan bin TL’lik hediye çekini “Naturmort” adlı fotoğrafıyla Emel Sefer, Jüri Özel Ödülü’nü “Sahara’da Sel” adlı fotoğrafıyla İnanç Tekgüç aldı.

Kıbrıs’ta İnsan-Yaşam-Mekan Kategorisi’nde Rauf Raif Denktaş Başarı Ödülü olan bin 500 TL’yi “Kırmızı Elma” adlı fotoğrafıyla Faik Iraz, Türkiye İş Bankası Özel Ödülü olan bin TL’yi “Bekleyiş” adlı fotoğrafıyla Gülcan Arkoy, Jüri Özel Ödülü’nü ise “Gölge Oyunları” adlı fotoğrafıyla Altuğ Galip kazandı.

Doğa Kategorisi’nde Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü olan bin 500 TL’yi “İlkbaharın Sevinci” adlı fotoğrafıyla Özgür Gökaşan aldı.

Öztan Özatay Özel Ödülü olan Canon EOS 1200D marka fotoğraf makinesini “Sunward” adlı fotoğrafıyla Hasan Bağlar, Jüri Özel Ödülleri’ni “Lets Stay Together” adlı fotoğrafıyla Gökhan Saymaz ve “First Steps” adlı fotoğrafıyala Tevfik Ulual kazandı.

En Fazla Sergileme Alan Fotoğrafçı Ödülü olan HAMA Digital Photo Frame’i ise Hasan Bağlar aldı.

VAKFA BİN 1680 TL

Ayrıca, Buket Özatay, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na Başkanı Nevhiz Özer’e bin 680 TL’lik çek verdi.

Plaket ve ödül takdimlerinin ardından Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Öztan Özatay’ın eşi Feryal Özatay, çocukları ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekilleri Ersin Tatar ile Zorlu Töre serginin açılışını yaptı.

Sergide, müzik dinletisi de sunuldu.
Editör: TE Bilisim