Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, ülkedeki görme engellilerin en büyük sorunlarından birinin çevre olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Ömer Suay 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Suay mesajında, engelli özel gün ve haftaların kutlama değil, farkındalık amacı taşıdığını belirterek, 7-14 Ocak haftasında da anlamına uygun olarak görme engellilerin karşılaştığı problemlere ve başarılara dikkat çekmek gerektiğini vurguladı.

“Ülkemiz görme engellilerin en büyük sorunlarından biri hiç kuşkusuz çevredir” diyen Suay, bir görme engellinin, beyaz baston kullanarak kimseye ihtiyaç duymadan rahatlıkla hareket edebileceğini ancak bunun için gereken ilk şeyin kaldırım ve kaldırım üzerine sarı şerit yürüme yolları olduğunu belirtti.

Özellikle başkent Lefkoşa'nın bu konuda ciddi anlamda yetersiz olduğunu vurgulayan Suay, “Kaldırım dahi olmayan çok sayıda yol var. Bu durum da sadece görme engellilerin değil, engelli olmayanların dahi rahat hareket edemediği gerçeğinin karşımızda durduğunu görüyoruz” dedi.

Bu yönde atılan hiçbir adımı da küçümsemediğini kaydeden Suay, Gönyeli, Girne, Güzelyurt ve Geçitkale Belediyelerinin yeterli düzeyde olmasa da engelsiz kaldırımlar noktasında adımlar atmasını umut verici olarak gördüğünü kaydetti.
Editör: TE Bilisim