Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İletişim ve Bilgi İşlem Müdürlüğü kapılarını ilk kez YENİDÜZEN İçin açtı, 2018 yılında geçen yasayı anlattı, Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek binayı tanıttı.

İletişim ve Bilgi İşlem Müdürü Erdal Şanlıdağ, vatandaşın kurulacak olan kameralarla ilgili merakını giderecek açıklamalara değindi, umumi alanları çekecek olan görüntülerin ise 15 kişilik bir ekip tarafından izleneceğini

‘mahkeme emri’ olmadığı müddetçe görüntülerin hiçbir şekilde verilmeyeceğini açıkladı.

Şanlıdağ, izleme odasına 680 kameranın kurulacağını bu görüntülerin dışarıya sızdırılması durumunda 2018 yılında oy birliği ile geçen Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi Yasasında 6 yıla kadar hapisliği olduğuna dikkati çekti.

“Vatandaş ve kurumlar 8 Ekim 2019 tarihine dikkat etsin”

Şanlıdağ, yasanın 2018 yılında geçmesi ile kimsenin özel mülkü de olsa izinsiz kamera taktıramayacağına dikkati çekti. 8 Ekim 2019 tarihine kadar 2018 yılından önce kamera taktıranlar için özel geçici bir madde koyduklarını ifade eden Şanlıdağ, vatandaşların ve kurumların bu tarihe kadar Kent Güvenlik Sistemleri Kurulu’na bildirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: 680 kamera ve 15 kişi kentleri izleyecek

Editör: TE Bilisim