SAHTE RESMİ EVRAĞI TEDAVÜLE SÜRME, BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNME, SAHTE DAVRANIŞLA KAYIT TEMİNİ
04.03.2013 tarihinde, saat 08.00 sıralarında, Ercan Hava Limanında, Pakistan uyruklu S.K (E-24), Fransa'ya gidebilmek için yurt dışından temin etmiş olduğu, bir başkası adına ısdar olunan kimlik kartını dolandırmak kastı ile görevli memura ibraz ederek sahte resmi belgeyi tedavüle sürüp, bir başkasının kimliğine bürünmüştür. Adı edilen tutuklanmış olup, Soruşturma devam etmektedir.

PARA VE KAMBİYO YASASINA AYKIRI HAREKET
04.03.2013 tarihinde, saat 18.30 sıralarında, Lefkoşa’da Ercan Hava Limanından yurt dışına çıkış yapmak istediği F.A (E-66), Para ve Kambiyo yasasına aykırı olarak 10.000 Euro muadili döviz veya Türk Lirasından fazla olan 62.700 Euro nakit para tasarrufunda tespit edilmiştir. Adı edilen hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

MÜSTAHDEM TARAFINDAN HIRSIZLIK
02.03.2013 tarihinde, saat 19.30 sıralarında, Lefkoşa'da A.B (E-21) çalışmakta olduğu iş yerinin muhasebesine 1500 TL yatırıp, 3399 TL parayı çalmıştır. Adı edilen aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

POLİSE YALAN BEYANDA BULUNMA
04.03.2013 tarihinde, saat 12.30 sıralarında Lefkoşa’da, M.T (E-28) ve A.F (E-30) Lefkoşa Sanayi Bölgesinde meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak yalan olduğunu bildikleri halde görevli trafik polisine yalan beyanda bulunup bahse konu kazayı kendilerinin yaptığını bildirmişlerdir. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada kazayı adı edilenlerin değil, H.Ş’nin (E-22) yaptığı tespit edilmiştir. Adı edilen tüm şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

ŞİDDET TEHTİDİ, KASTİ HASAR, MÜLKE TECAVÜZ VE İTALE-İ LİSAN
04.03.2013 tarihinde, saat 15.00 sıralarında, Gazimağusa'da A.A (E-37), eski kız arkadaşının ikametgahına konuşmak için girdikten sonra, aralarında çıkan sözlü tartışma neticesinde, masa üzerinde bulunan bir adet cam su bardağı kasten ve kanunsuz olarak tekme vurup kırdıktan sonra henüz tespit edilemeyen sert bir cisimle mutfak içerisinde bulunan buzdolabının kapısını çizmek sureti ile hasara uğratıp, adı edilene şiddet tehdidinde bulunup, mülke tecavüz edip, itale-i lisanda bulunmuştur. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

TRAFİK KAZASI (GELİŞME) 03.03.2013 tarihli Basın Bülteninde, 02.03.2013 tarihinde, Haspolat’da, Atatürk Caddesi üzerinde, plaka ve sürücüsü meçhul araç sürücüsünün dikkatsizliği sonucu, o esnada yolun güney kısmında banket içerisinde yaya olarak yürümekte olan Pay Van PHAM (E-34)’e çarptığı ve çarpmadan sonra meçhul aracın olay yerinden ayrıldığı ve kaza sonucu yaralanan yaya Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırılarak görmüş olduğu ilk yardım tedavisinden sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığı bildirilmişti
Yürütülen soruşturmada, bahse konu meseleyle ilgili olarak aranmakta olan araç sürücüsü M. E (E-42) tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim