Gazimağusa Belediyesi ekipleri kent genelinde gıda satışı ve üretimi yapan işyerlerinde sürdürdüğü denetimlerde, bir işyerinin sağlıksız olduğu ve bozulduğu tespit edilen ürünlerine anında el konuldu.

İşyerlerinde genel hijyen koşulları, satışa sunulan ürünlerin sağlığa aykırı olup olmadığı ve çalışanların sağlık karnelerinin kontrolünü yapan zabıta ve sağlık ekipleri, et satışı yapan bir kasapta sağlıksız koşullarda muhafaza edilen bozulmuş durumdaki yaklaşık 60 kg. ağırlığındaki ete el konularak imha edildi. Etin yanında 6 kilogram ciğerin de hijyen kurallarına uymadığının tespit edildiği işyeri hakkında yasal işlem yapıldı.

Kent genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadan faaliyet sürdürmesi ve gerekli hijyen koşullarına sahip olması için düzenli olarak kontrol edilen işyerlerinde, denetimler çerçevesinde sağlık kartları ve işletme izinleri de kontrol ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, kent genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin sağlık yönünden herhangi bir risk taşımadan faaliyet sürdürmesinin ve gerekli hijyen koşullarına sahip olmasının düzenli olarak kontrol edildiğini, gerekli görülen hallerde de ekiplerin müdahale ettiğini söyledi.

Et satışı yapılan işyerlerinde yapılan sağlık denetimlerinin vatandaşın sağlıklı et tüketmesi için son derece önemli olduğunu kaydeden Kayalp, insan sağlığına tehdit oluşturabilecek her duruma anında müdahale etmeye devam edeceklerini vurguladı.


Editör: TE Bilisim