Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bugün öğleden sonra bakanlıkta yer alan görüşmede, devlet dairesi ve kurumlarında görevli yaklaşık 60 Cypfruvex Ltd. çalışanının sorunları ele alınarak, yaşanan mağduriyet masaya yatırıldı.

LATİFOĞLU

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, Maliye Bakanlığı’nı ilgilendiren konuların başında gelen “çalışanların her ay sonu maaşlarını geç alması, ek mesai çalışanların ek mesailerinin ödenmemesi, vardiya tahsisatlarının verilmemesi ve Toplu İş Sözleşmesine rağmen Kurban Bayramı bayramlık ödeneğinin geciktirilmesi” sorunlarının çözümü için Maliye Bakanı Denktaş’ın desteğini talep etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, devlet kurumlarına aktarılan Cypfruvex çalışanlarının o dönemde kendi koşullarında ödeneceğini bilerek kamuya alındığını hatırlatarak, geriye dönük bir şey yapmasının söz konusu olamayacağını ancak bundan sonrası için bir çalışmayı sıcak karşıladığını söyledi.

Denktaş, bütçe görüşmeleri sonrasında yuvarlak masa etrafında sıkıntıların tartışılabileceğini belirtti.

Serdar Denktaş, ödemelerin Maliye’den zamanında yapıldığını ancak bankalardan kaynaklanan gecikmelerle çalışanların mağduriyet yaşadığını, bu mağduriyetin giderilmesi için de ödemelerde bir önceliğin verilebileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim