Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 28 Ekim - 3 Kasım döneminde yapılan tahlillerde 4 yerli üründen birinde, 42 ithal üründen 5’inde  limit üstü pestisit kalıntısına rastlandı.

Açıklamada Devlet Laboratuvarı’ndaki teknik çalışma nedeniyle yerli ürünlerde denetimlerin bu hafta için az miktarda yapıldığı kaydedildi.

4 YERLİ ÜRÜNÜN 3’Ü TEMİZ

Portakal, greyfut, nar, beyaz sarma olmak üzere 4 üründen alınan numunelerin 3’ünün temiz çıktığı 1 üründe ise limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi. Açıklamada, limit üstü kalıntıya rastlanan ürünün Taşpınar’dan Emine Günsel’e ait nar örnekleri olduğu belirtilerek, ürünlerin hasadına izin verilmeyerek bir sonraki denetime kadar beklemeye alındığı kaydedildi.

Öte yandan, bir önceki analizde limit üstü çıkan Taşpınar’dan Abdullah Aktoprak’a ait portakalların limit altına indiği ve hasadına izin verildiği belirtildi.

42 İTHAL ÜRÜNÜN 37’Sİ TEMİZ

Aralarında armut, elma, havuç, biber, üzüm, Trabzon hurması, hayvan yemi, kivi, loloroso, kuru üzüm, kuru incir, Çin lahanası da bulunan 42 çeşit ithal üründen alınan numuneler üzerinde yapılan tahlillerde, ürünlerin 5 tanesinde limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

Kemal Palamut’a ait üzüm ve elma, SVS Ltd’e ait iki ayrı biber ve Onbaşı İşletmeleri’ne ait loloroso ürünlerinde, limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Söz konusu ürünler arasında üzüm ve elmaların menşeine iade edildiği, biber ve lolorosoların ise imha edildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim