6. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni dün akşam gerçekleştirilen gala gecesiyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ve bazı milletvekillerinin de izlediği etkinlikte Makedonya Kemi Asanov Orkestrası, İzmir Tuana, Dikmen Gençlik Merkezi, GASAD, Akdoğan Gençlik Merkezi, Gönendere Kültür Sanat Derneği, Akademi Sanat Derneği, Vadili Gençlik Merkezi, NAKEM Bursa, Çatalköy Belediyesi, Değirmenlik Kültür Sanat Derneği, Beyarmudu Belediyesi Halk Danslar Toplulukları’nın gösterileri yer aldı.

Ekiplerin tanıtılması ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu bir konuşma yaptı.

Gencay Eroğlu, gençleri birarada tutmak ve kültürü geleceğe taşımak adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurguladı ve şölende toplam 34 halk dansları derneğinin katılımı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’in kolay kurulmadığını ve kurulma aşamasında emeği geçenleri bugün saygı ve rahmetle andıklarını kaydeden Eroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençlerdedir” sözlerini hatırlattı.

Eroğlu, kendilerinin de Gençlik Dairesi olarak gençlerle birlikte güzellikleri halkla buluşturduklarını söyleyerek, ailelere çocuklarını halk danslarına yönlendirip teşvik ettikleri için teşekkür etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, şölenin özellikle Cumhuriyet’in kuruluşunun 31. yılına denk gelmesinin daha büyük bir gurur yaşattığını ifade ederek, devleti yaşatabilmenin kurmaktan daha önemli olduğunu vurguladı.

Yarınlarda devleti koruyup yaşatacak olanların gençler olduğunu dile getiren Eroğlu, devletin kuruluş aşamasında görev aldığını belirterek, devletler için 31 yılın kısa bir zaman olduğunu ve devletlerin çok uzun yıllar yaşaması gerektiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yarınlara bir hedef koyarak ilerlemenin önemine işaret ederek, devlet gibi kıymetli bir olguyu geleceğe taşırken gençlerin sıkı ve disiplinli çalışmalarının gerekli olacağına vurgu yaparak, “Güzel günlere ulaşılması için belli emekler verilmesi, bedeller ödenmesi gerekir” dedi.

Eroğlu, KKTC yanında Türkiye ve Makedonya’dan da şölene katılan ekiplere teşekkür ederek, tüm ekiplere başarı diledi.

Eroğlu’na konuşmasının ardından Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa tarafından hediye takdim edildi. 
Editör: TE Bilisim