Şölen 6-7-8 Kasım tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Etkinlikler saat 19.00’da başlayacak.

Gençlik Dairesi Müdür Gencay Eroğlu bugün düzenlediği basın toplantısında, 17 Kasım tarihinin gençlerin “sınav haftasına” denk gelmesi nedeniyle şölenin 6-7-8 Kasım tarihlerinde yapılmasının daha uygun olacağını düşündüklerini belirtti.

Yapılacak etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu söyleyen Eroğlu, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan bu tür faaliyetlerin önemini vurgulayarak, etkinliklerin büyük emek ile düzenlenmesine katkı koyan yöneticilere teşekkür etti.

Gençlik Dairesi’nin organize ettiği 6. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’nde Türkiye’den Bursa Nakem ve İzmir Tuana Halk Dansları toplulukları, Kosova Halk Dansları Topluluğu ve birçok ülkede verdiği konserlerle beğeni toplayan Makedonya Kemi Asanov Orkestrası’nın sahne alacağını kaydeden Eroğlu, şölene KKTC’de faaliyet gösteren 34 halk dansları topluluğunun da katılacağını belirtti.

SİYAH-BEYAZ GECE HOŞ GELDİN KOKTEYLİ DÜZENLENECEK

Şölene katılacak tüm katılımcı grupların gurup başkanları ve temsilci dansçıların, yarın Girne Oscar Otel’de saat 20.30’da gerçekleşecek Siyah-Beyaz Gece Hoş Geldin Kokteyli’ne katılacağını dile getiren Eroğlu, gecede Makedonya Kemi Asanov müzik gurubunun da katılanlara müzik dinletisi sunacağını kaydetti.

KIBRIS GECESİ


Eroğlu, şölen kapsamında ülkede misafir edilecek ve Gençlik Dairesi Lapta Gençlik Kampı’nda konaklayacak olan Türkiye Bursa Nakem, Türkiye Tuana, Makedonya ve Kosova’dan gelen konuklara kültürü tanıtmak amacıyla 5 Kasım Çarşamba gecesi saat 20.00’de Lapta Gençlik Kampı’nda Kıbrıs Gecesi düzenleneceğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim