Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksek Okulu, Uçuş Eğitim Organizasyonu Kalite ve Emniyet Müdürü Saygın Gönç, Üç Elma adlı TV programına katılarak önemli açıklamalar yaptı, önümüzdeki 20 yıl için yaklaşık 533 bin pilota ihtiyaç duyulacağını vurguladı GAÜ Havacılık Yüksek Okulu’nun geçtiğimiz yıl açıldığını, verilen mezunların kolaylıkla iş bulacaklarını söyleyen Gönç, şu an itibariyle dünyanın iki büyük havayolu firması Boeing ve Airbus’ın önümüzdeki 20 yıl için yaklaşık 533 bin pilota ihtiyacı olacağını, ihtiyaç olan uçak sayısının 43 bin olduğunu belirterek şöyle dedi: “Dolasıyla öğrencilerimizin iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Bize güvensinler, havacılığa olan tutku Kıbrıs’ta canlanıyor, havacılıkla ilgilenen genç arkadaşlarımız üniversitemize gelsinler, havacılık kulübümüz de mevcut ve havacılık derneğimiz de yakında kurulacak, havacılıkla yapılan çalışmalara etkinliklere katılabilirler, havacılığı hep birlikte KKTC’de hak ettiği yere getirelim”
GAÜ Havacılık Yüksek Okulu’nun projelerini anlatan Gönç, “Öğrencilerimiz geçtiğimiz Yaz aylarında Atlas Global Havayolları’nın kendi okulu olan Atlantik Uçuş Okulu’nda uçuş eğitimlerini tamamladılar ve 4 öğrencimiz başarılı oldu, geçtiğimiz günlerde de uçuşlarını tamamlayıp JAR-FCL tezlerini de bitirip adaya döndüler” dedi.Bu sene itibarı ile öğrencilerimiz kendi bünyemizde eğitimlerini alıp başarılı olmaları durumunda bunu alacakları lisansları ile taçlandırabilecekler dedi.

KTHY’nin kapanması
Konuşmasında ülkemizdeki havacılık düzeyi hakkında bilgiler veren Gönç, “Adamızda havacılık Kıbrıs Türk Havayolları’nın kapanmasıyla durağanlaştı. Önümüzde yeni planlar var elbette, bizim kendi öz sermayemizle yaptığımız girişimler, havacılık adına ülkemizi önemli ölçüde bir ilerleme kaydettirdiğini söyleyebilirim. Bu çalışmalar devam edecek, gerçekleştireceğimiz sportif havacılıkla ilgili projelerimiz de var. Yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi havacılıkla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Bu konuyla ilgili Türkiye ve yurtdışından birçok duayen, konferans vermek için gelecek, benim de bizzat Almanya’da ilişki kurduğum havacılık alanındaki duayenlerden söz aldık” dedi.

Kıbrıs’ta verilen eğitim
Eğitimini Almanya’da almış bir kişi olarak Kıbrıs’taki eğitimin farklı olduğunu söyleyen Saygın Genç “Almanya’daki eğitim yapısıyla bizdeki eğitim yapısı arasındaki en büyük farklılık orada öğrencilerin en çok araştırmaya yöneltilmesidir, konuyla alakalı öğrenciler serbest bırakılıp verilen araştırma proje ödevini tamamlıyorlar, bizdeki de öğretmeye, bilgiyi ve sınava hazırlanma biçimindedir,Ancak Gönç bu eğitim konusunda Girne Amerikan Üniversitesini diğer üniversitelerden ayıran en önemli özeliğinin öğrencilere fırsatlar yaratmasını ve eğitim olanaklarını sonuna kadar açması olduğunu vurguladı.Bünyemizde bulunan farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile kampus ortamında yaratılan alt yapı olanakları sayesinde uygulamalı eğitim her alanda öğrencilerimize aldırabiliyoruz ve onları dünyanın her yerinde çalışabilecekleri mezunlar olarak yetiştiriyoruz dedi.

Konuşmasında verilen derslerle ilgili açıklamalar da yapan Gönç, Ocak ayı sonunda 6. uçağın geleceğini, dünyanın birçok yerinde tercih edilen sportif havacılık alanıyla da ilgileneceklerini vurguladı. Özel pilot lisansı alan öğrencilerin ileri düzeyler için yapacağı uçuşların da gerçekleştirileceğini anlatan Gönç “Aynı zamanda paraşütten atlama ve diğer sportif alanları da havacılıkta kullanacağız, zaten bildiğiniz üzere iki tane hava aracımız var, uçaklarımız 15 kasım törenindeki geçiş törenine katıldılar” dedi.

 
Editör: TE Bilisim