UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk Hükümet ve Tarım Bakanlığı'na eleştirilerde bulunarak 4 bin 500 küçük hayvancının batacağını iddia etti.

Öztürk paylaşımında şöyle dedi:

"Tarımın T’sinden anlamayan bir bakan,,,
Arpa fiyatlarına yapılan % 132’lik zam zaten zor durumda olan üreticiyi yok etme noktasına getirmiştir… üretmek en büyük değerdir söylemiyle öne çıkan malum parti sektörden zerre anlamayan, hayvancının, üreticinin, çiftçinin ve köylünün sorunlarından bi haber vekili Tarım Bakanı olarak atarsa böyle acemilikte sorunların üstesinden gelmeye çalışması ve başarısız olması da son derece normal.
Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz herkes tarafından biliniyor ancak böyle durumlarda en son çözüm zam yapmak olmalı,,, acemi 4’lünün hükümet olduktan sonraki tek icraatları her gün yeni bir şeye zam yapmak oldu.
Tarım sektöründe yapılan zamlar sadece üreticinin belini bükmeyecek, artık et süt ve yumurta gibi temel ihtiyaçlarımız da lüks tüketime girecek,,, kaldı ki halkımız artık markete kasaba gitmeye korkar oldu…
Yapılan zamlar ile küçük ölçekli üreticiler birer birer iflas edecek ve borç batağına sürüklenecek peki ne olacak bu iş kime yarayacak elbette büyük üreticilere, büyük şirketler paralarına daha da para katacaklar,, tekelleşmeye kadar gidilecek, birkaç büyük üreticinin insafına bırakılacak ülke, olan yine küçük ölçekli üreticiye olacak,,, 50 büyük hayvancı yüzünden 4500 küçük hayvancı yok olacak.
Bana göre verilen destek ve hibelerde de üretici ile büyük şirketlerin ayrı statüde değerlendirilmesi gerekir… yarın bende hayvancıların yapacakları eyleme destek olmak için orda olacağım...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “köylü milletin efendisidir”

Editör: TE Bilisim