Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği “Beşparmaklar Kültür -Sanat Günleri” 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri organizasyon komitesi, bugün saat 11:00’de köy meydanı eski yağ değirmeninde düzenlediği basın toplantısında 21 Eylül’de start verecekleri festival hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Muhtarı Raif Görgünel, Arapköy Muhtarı Ali Tüfekçi, Çatalköy Belediyesi Belediye Kültür Sanat Yönetmeni Derman Atik, Ünlü Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak, Anasponsor Near East Bank Kurumsal İletişim Müdürü Didem Can, belediye meclisi ile organizasyon komitesi üyeleri katıldı.

MEHMET HULUSİOĞLU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlama amacıyla düzenlemekte oldukları etkinliğin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinliklerde Kıbrıs’a özgü yiyecek içecek, el işleri, giyim, oyun, sergi, yarışma ve moda defilelerinin yer alacağı belirten Hulusioğlu, herkesi festivale davet etti.

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Birimi Koordinatörü Derman Atik ise düzenlemekte oldukları kültür sanat günlerinin her geçen yıl artan bir katılımla gerçekleştiriliyor olmasının doğru ve zengin program içeriğinden kaynaklandığını ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da organizasyona yenilikler eklediklerini belirten Atik, her yıl ülke efsanelerinin yaşatmaya çalışacaklarını ve bu yıl ‘Beşparmak Dağları ile Cazzı Garısı” efsanesini sahneleyeceklerini söyledi.

Ünlü Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak da Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği Beşparmaklar Kültür ve Sanat Günleri’ne katılmasının organizasyonun güzel doğru bir amaca hizmet etmesinden kaynaklandığını belirterek, yetkililerin işi doğru yapma kapasitesi olanlara destek vermesi gereğine işaret etti.

Anasponsor YDÜ Near East Bank Kurumsal İletişim Müdürü Didem Can ise, böyle güzel bir organizasyona sponsor olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bunun kurumsal olarak görevleri olduğunu söyledi.

Çatalköy Muhtarı Raif Görgünel de, muhtar olarak 16 yıldan beri hizmet verdiği belirterek, önemli olanın halka hizmet olduğu gerçeğine vurgu yaptı.

Arapköy Muhtarı Ali Tüfekçi ise bu tür organizasyonların belde halkını mutlu ettiğini ifade ederek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu. 
Editör: TE Bilisim