“4G ile birlikte mobil iletişimde yeni bir dönem başlayacak, Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler bir kez daha dünyanın en ileri teknolojisine sahip olmanın avantajını yaşayacak”

“4G destekli akıllı telefonlara yatırım yapan halkımız, bir an önce bu teknolojiden yararlanmak istiyor. ‘Şimdi 4G’nin tam zamanı’ diyoruz ve bu önemli yatırıma hazırız”

“Artan data talebini de göz önüne aldığımızda 4G’ye geçiş için acele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Turkcell Grup’un insanımıza bu olanağı sunacak gücü var”

“4G teknolojisini bu yıl içerisinde halkımızın kullanımına sunmak için bakanlık ve Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu’na izin talebimizi ve yatırım için hazır olduğumuzu ilettik”




Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, teknoloji ve iletişimde bir dünya markası olan Turkcell Grup’un güvencesi ile Kuzey Kıbrıs’ta “LTE (LongTermEvolution) 4G teknolojisine başlatmaya hazır olduklarını” belirtti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in,4G’yi adaya taşımak için tüm hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan Aybars Karaatmaca, “İnsan kaynağı, bilgi, teknik donanım ve yatırım olarak bu tarihi dönüşüme hazırız. Mobil iletişimde yeni bir dönem başlayacak, Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler bir kez daha dünyanın en ileri teknolojisine sahip olmanın avantajını yaşayacak” şeklinde konuştu.
9 ülkede 72 milyon müşterisi olan ‘Turkcell Grup’un bir unsuru olmanın hem Kuzey Kıbrıs Turkcell, hem de ülkemiz için çok önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Aybars Karaatmaca, “Turkcell Grup, 4G teknolojisi konusunda hem Türkiye, hem de Kuzey Kıbrıs için olağanüstü bir çalışma içerisindedir” dedi.

‘Daha fazlası için tam zamanı’

“Daha hızlı internet, daha kaliteli iletişim için 4G’nin tam zamanı” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, dünyanın en ileri teknolojisine yatırım yapmayı sektördeki lider sorumluluğunun bir gereği olarak gördüklerini belirtti.
Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni akıllı telefonlar 4G teknolojisini destekliyor. Kuzey Kıbrıs’ta teknolojiye çok duyarlı ve gelişmeleri yakından takip eden önemli bir çoğunluk var. 4G destekli akıllı telefonlara yatırım yapan halkımız, bir an önce bu teknolojiden yararlanmak istiyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak misyonumuz adaya kesintisiz ve kaliteli iletişim özgürlüğünü yaşatmak, teknolojide hep daha fazlasını sunmaktır. Şimdi de ‘4G’nin tam zamanı’ diyoruz ve bu önemli yatırıma hazırız.”

Dünyada yaygınlaşıyor

4G’nin büyük bir hızla dünyaya yayıldığını anlatan Aybars Karaatmaca,“Bugün Global Mobil İletişim Hizmeti Sağlayıcılar Birliği’nin (GSMA) verilerine göre dünyada 124 ülke 4G’ye geçmiş durumda. 360 LTE şebekesinde 373 milyon kullanıcı 4G hızından faydalanabiliyor. Kuzey Kıbrıs’ı da bu hızla tanıştırmak için bizim açımızdan geriye sayım başlamıştır. Artan data talebini de göz önüne aldığımızda 4G’ye geçiş için acele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Turkcell Grup’un insanımıza bu olanağı sunacak gücü vardır.”

Önemli bir istek var


4G’ye geçiş konusunda devlet ve hükümet yetkililerinde de önemli bir istek olduğunu anlatan Aybars Karaatmaca, “Bu istek, bizleri daha da motive ediyor. 4G teknolojisinin hayata geçirilebilmesi için fırsat tanınmasını umuyoruz. Hem Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığıhem de Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu ile bu beklenti ve hedeflerimiz paylaşılmıştır” dedi.
Dördüncü nesil kablosuz telefon teknolojisi 4G’nin tümüyle IP tabanlı bir yapıya sahip olduğunu anlatan Aybars Karaatmaca, iş ortakları Ericsson ile işbirliği içerisinde Kuzey Kıbrıs’ta ilk LTE testini yaptıklarını, ülke genelindeki tüm testlerde en yüksek hıza ulaştıklarını, 4G Beta sürecine yönelik testlerin tamamlandığını, bu testlerin hem Kuzey Kıbrıs Turkcell İletişim Merkezleri’nde hem de ev ve işyerlerinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

4G (LTE) nedir?

4G yani LTE,aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıları birleştirerek çok yüksek hızlara çıkmamızı sağlayacak olan teknolojiye verilen isimdir. Örneğin,taşıyıcı birleştirme ile farklı veya aynı frekans bantları kullanılarak “indirme” yönünde 150 Megabitteorik hızlara çıkılabilir.LTE,aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıyı birleştirme yeteneğini sağlayan teknolojidir.

4G’nin avantajları

• Yüksek data hızları ile mobil sağlık, mobil eğitim gibi uygulamalarda daha hızlı veri paylaşımı
• Düşük gecikme zamanı ile daha da keyifli oyun deneyimi
• Video indirme ve izleme kalitesinde farklılaşma
• Daha yüksek kapasite ile daha da kaliteli iletişim
 
Editör: TE Bilisim