Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, “49. Kütüphane Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, çocukları kitapla buluştururken, diğer sanat dallarına ilgilerini artırmayı ve kütüphanenin yaşamlarında aktif bir rol almasını sağlamak amacıyla “Masal Günleri”’nin beşincisini düzenliyor.

Her yıl etaplar halinde düzenlenen V. Masal Günleri etkinliğinin ilki, 30 Mart 2013 Cumartesi günü Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi çatısı altındaki Milli Kütüphane’de düzenleniyor.

Arzu eden tüm ilkokul öğrencilerinin velileri ile birlikte katılabileceği aktif masal anlatma ve masalla ilgili yaratıcı resim çalışmasının gerçekleştirileceği etkinlik saat 11.00’de başlayacak.

Kültür Dairesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlediği etkinlik çerçevesinde, Yakındoğu Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nden alanında uzman Suzan Polat aktif masal anlatımı gerçekleştirecek. Aktif masal anlatımının ardından anlatılan masalların çocuklar üzerindeki etkisini pekiştirmek amacıyla, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale de okunan masal ile ilgili yaratıcı resim çalışması yaptıracak.
V. Masal Günleri’nin ikinci etabı 13 Nisan 2013, üçüncü etabı 27 Nisan 2013, dördüncü etabı 11 Mayıs 2013, beşinci etabı 25 Mayıs 2013 ve son etabı da 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşecek. 

Etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi içinde bulunan Milli Kütüphane “Çocuk Bölümünde’’ belirtilen tarihlerde, 11.00-12.00 saatleri arasında yapılacak.
 
Editör: TE Bilisim