Bundan 45 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin bulunduğu arazide 6 bin metrekarelik kapalı alan içerisine inşa edilmesi planlanan pandemi hastanesinin, acil servis, yoğun bakım, ameliyathane, tomografi ve laboratuvar servisi ile birlikte toplam 92 oda, 182 yatak kapasiteli olmasının planlandığı kaydedilmişti.

Pandemi Hastanesi’nin proje sunumu Sağlık Bakanlığı’nda Başbakan Ersin Tatar'ın da katıldığı bir toplantıda gerçekleştirilişti.

Hafif çelik konstrüksiyon sistemi ile inşa edilmesi planlanan hastane binasının toplam 45 günde bitirilmesi hedefleniyordu.

Pandemi hastanesi konusunu yakından takip eden eski Başhekim Bülent Dizdarlı da bugün sosyal medya hesabından 45 günlük sürenin dolduğunu yazdı.

Dizdarlı'nın paylaşımı şöyle:

 'Dr Ali Pilli'nin bir pandemi hastanesi için adeta yırtındığı ama bakanlar kurulunun ısrarla kaynak yaratmadığı bilgisine sahibim. Bu esnada Güney Kıbrıs'ta sadece turistlere özel 100 yataklı pandemi hastanesi kurulduğunu gıpta ile öğrenmiş bulunmaktayım.

Editör: TE Bilisim