İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde Larnakalılar Gecesi ile “Altın Mikrofon” müzik gurupları yarışması düzenlendi.

İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gecede, Larnaka’ya özgü nohutlu tavuklu pilav ve acuvalı tatlı ile ayran ikramında bulunuldu.

ORUN

Etkinlikte konuşan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, yıllar önce toplu bir şekilde bir bölgede yaşayan Larnaka’lıların 1974 yılından sonra KKTC’nin dört bir yanına dağıldığını ifade ederek, bu tür etkinlikler sayesinde genç nesillerin kaynaştığını söyledi.

İskele ilçesinin her geçen gün geliştiğine işaret eden Orun, birçok yatırımcının gözünü iskele böylesine çevirdiğini ve bölgenin ileriki yıllarda ülkenin en önemli turizm kentlerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

ESKİ SPORCULARA PLAKET

Etkinlikte, Larnaka’da spor yapan ve o döneme damgasını vuran unutulmaz sporculara plaket verilirken; dernek tarafından vefat eden sporcular da unutulmayarak aile yakınlarına plaket takdim edildi.

Larnakalı’lar gecesinde 45 yıl sonra “Altın Mikrofon” müzik gurupları yarışması tekrardan hayata geçirilerek 1. Altın Mikrofon müzik grupları yarışması adı altında yarışma düzenledi.

45 yıl önce Larnaka da düzenlenen altın mikrofon ses yarışmasında dereceye giren efsane guruplar da yarışmaya onur konuğu olarak katıldı.

8 grubun yarıştığı gecede dereceye girenler çeşitli unvanlarla ödüllendirildi.

Gecede ses sanatçıları Ayşegül Zayim, Kubilay Aşık, Bahar Gökhan, Soyhan Bilgeer ve Salih Çiçek sahne aldı. 
Editör: TE Bilisim