Güzelyurt Belediyesi Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, Ankara’daki temasları çerçevesinde AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Rixos Otel’de gerçekleştirilen sempozyuma TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, TC İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Partili belediye başkanlarının katıldığı kaydedildi.

Mahmut Özçınar sempozyumda yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi vererek, 28 belediyenin 1976 yılından beri aktif olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Özçınar, 2008 yılına kadar nüfusun %65’ine hizmet veren belediyelerin, 2008 yılında köylerin de belediyelere katılımı ile tüm nüfusa hizmet vermeye devam ettiğini ifade etti.

Belediyelerin genel olarak yol, asfalt, su, çöplerin toplanması, gıda denetimlerinin ağırlıklı faaliyet alanları olduğunu belirten Özçınar, son yıllarda katı ve sıvı atık sistemleri konusunda da büyük uğraşlar verildiğine dikkat çekti.

Sosyal belediyecilik anlayışının 2000’li yıllarda büyük ivme kazandığına dikkat çeken Özçınar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki belediyelerin sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Konuşmasında kardeş şehir ilişkilerine de değinen Mahmut Özçınar, karşılıklı deneyim ve bilgi paylaşımının yerel yönetim uygulamalarında birer örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Açıklamada, sempozyumda AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin Özçınar’a plaket takdim ettiği de kaydedildi.

Editör: TE Bilisim