Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakereler çerçevesinde oluşturulan teknik komitelerden Kültürel Miras Komitesi dışında hiçbir komitenin faal olmadığını, 4G’nin hayata geçirilmesi için Yayıncılık Komitesinin çalışmalara başlaması yönünde uğraş verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Bakanlık bünyesindeki Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı ve müzakereler çerçevesindeki Yayıncılık Komitesi’nin Başkanı Kadri Bürüncük’ü kabul etti. Görüşmede, iletişim ve bilişimle ilgili 4 yıllık stratejik plan Eroğlu’na takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Kültürel Mirasla ilgili teknik komite dışında uzun zamandır faal olmayan teknik komitelerin bazılarını yeniden hareketlendirme çabası içerisinde olduklarını belirtti. 4G’ye atıfta bulunarak bilişim teknolojileri alanında yaşanan gelişmeleri, Kıbrıs Rum kesimi ile işbirliği içerisinde hayata geçirmek için Kıbrıs Türk tarafının hazır olduğunu söyleyen Eroğlu, “Önümüzdeki günlerde eğer Kıbrıs Rum tarafı da hazırsa bu komitenin tekrardan çalışması için gereken adımlar atılacaktır” dedi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise Elektronik Haberleşme Yasası gereği Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 4 yıllık bir stratejik plan hazırlandığını, söz konusu planda bilişim ve haberleşme alanının ekonomiye nasıl daha çok katkı sağlanabileceği yolunun yer aldığını anlattı.

İletişim alanı gelirlerinin 2013’deki 2011 milyondan 2014’de 232 milyona çıktığını kaydeden Taçoy, iletişim alanındaki gelirlerin daha da arttırılabilmesi için uydudan takip sistemleri, video yayınları gibi yan sektörlerin geliştirilmesinin gerektiğini kaydetti.

Taçoy, “232 milyon gelir sektörün daha da geliştirilmesi, büyük bir istihdam sağlaması açısından ve ekonominin gelişimi aşısından oldukça faydalı” dedi.

BÜRÜNCÜK

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, ilk kez, her üç ayda hazırladıkları raporlar ışığında, sektörün nereden nereye taşınmasını öngören 4 yıllık stratejik bir plan hazırladıklarını kaydetti.

4G teknolojisi hayata geçirildiğinde sınır bölgelerinde frekans sorunu yaşanmaması adında Kıbrıs Rum kesimi ile birlikte sorun olabilecek konulara çözüm bulunması, 4G’ye eş zamanlı geçilmesi gerektiğini belirten Bürüncük, bu yönde Yayıncılık Teknik Komitesindeki Kıbrıslı Rumlardan yeniden bir araya gelme konusunda olumlu yanıt aldıklarını ifade etti.

Bürüncük, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na 3 aylık rapor ile 4 yıllık stratejik planı içeren dosyalı takdim etti.
Editör: TE Bilisim