Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre eğitim dönemi süresince 4 bin 25 ilkokul öğrencisine trafik eğitimi verildi.

2014 – 2015 Öğretim yılı I. Dönemi, Haspolat ilkokulu, Tepebaşı İlkokulu ve Çatalköy İlkokulu IV. sınıf öğrencilerinin trafik eğitimiyle tamamlandı.

3 bin 895’i Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokul öğrencisi ve 130 özel ilkokul öğrencisi olmak üzere toplam 4 bin 25 ilkokul öğrencisi hem teorik hem de pratik eğitim alarak, trafiği yaparak ve yaşayarak öğrendi.

5 yıldır eğitimlerini artırarak sürdüren Trafik Eğitim Parkı’nda, bugüne kadar toplam 627 yetişkin ve 34 bin 134 öğrenciye, yaş grupları ve konularına göre farklı trafik eğitimleri verildi.

Trafik Eğitim Parkı’nda, 2014 – 2015 Öğretim yılı II. Dönemi içerisinde okul öncesi ve ana sınıf öğrencilerine de eğitim verilmesi planlanıyor. Trafik Eğitim Parkı Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi ve anasınıf öğrencileri ile özel okullardaki anasınıf ve okul öncesi öğrencilerini trafik konusunda eğitmeye hazırlanıyor. Eğitimlere ilgi duyan okul müdürlükleri 2277120 numaralı telefondan Trafik Eğitim Parkı ile irtibata geçerek randevu alabilecekler.

TRAFİK EĞİTİM BİNASI GÜNDEMDE

TKÖD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimlerini daha kapsamlı ve yaygın hale getirmeyi amaç edinen oluşum için Trafik Eğitim Binası’nın inşası da gündemde.

KKTCELL ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında, KKTCELL tarafından yapılması planlanan Trafik Eğitim Binası’nın temellerinin 2014 – 2015 Öğretim yılı içerisinde atılması öngörülüyor.
Editör: TE Bilisim