KKTC’den 35 sanayici-imalatçı, 56 ithalatçı ve 7’si tanıtım amacıyla olmak üzere, toplam 98 firma ve kuruluşun katılacağı fuarda Türkiye Cumhuriyeti’nden de 1 kurum ve 37 firma yer alacak.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sanayi Dairesi Müdürlüğü’nce düzenlenen fuar 10 gün sürecek ve 15 Haziran’da tamamlanacak.

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın TAK’a yaptığı açıklamaya göre, yerli ve ithal ürünlerin tanıtımının yapılacağı genel amaçlı fuarda, firmalar ürünlerini, 3000 m² kapalı ve 5000 m²’lik açık alanlarda sergileyecek.

Mal ve hizmetlerin ticari tanıtımının yapılacağı, ancak sıcak satışın olmayacağı 10 günlük fuarda, sosyal, kültürel ve eğlence etkinlikleri de yer alacak. Fuarda, lunapark ve gıda satış yerleri de hizmet verecek.

Fuar, Cuma ve Cumartesi günleri 19.00-24.00, diğer günlerde 19.00-23.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, 38. KKTC Uluslararası Fuarı’na bu yıl ürünlerini sergilemek ve ticari tanıtımını yapmak isteyen firmaların sayısında artış görüldüğünü belirterek, fuara KKTC’den 35 sanayici-imalatçı, 56 ithalatçı ve 7’si tanıtım amacıyla olmak üzere, toplam 98 firma ve kuruluş katılacağını bildirdi.

Akçaba, KKTC stantlarında bu yıl sergilenecek başlıca ürünlerin “Kıbrıs’a özgü el sanatları ve hediyelik eşya başta olmak üzere, inşaat ve yapı malzemeleri, mobilya ürünleri, beyaz eşya ve elektronik eşya çeşitleri, temizlik ve kimyasal malzemeleri, gıda ve alkollü-alkolsüz içki çeşitleri, alternatif enerji sistemleri, iletişim hizmetleri ve çeşitli hizmet sektörleri” olduğunu kaydetti.

Türkiye’den 1 kurum ve 37 firmanın da yer alacağı ve her yıl olduğu gibi bu yılda, “Türk Malı” imajının öne çıkarılması amacıyla, katılımın, Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından “Milli Katılım” çerçevesinde organize edileceğini belirten Akçaba, ayrıca, Türkiye standında, Akdeniz İhracatçı Birliklerinin yer alacağı bir bilgilendirme standı kurulacağını ifade etti.

Sanayi Dairesi Müdürü Akçaba, Türkiye stantlarında bu yıl alternatif enerji sistemleri, ev-ofis mobilyaları, ev ve döşemelik tekstil ürünleri, duş-küvet kabinleri, banyo mutfak dolapları ve aksamları, porselen sofra eşyaları ve gıda ürünlerinin katılımcıların beğenisine sunulacağını bildirdi.

SANAYİ DAİRESİ’NİN DANIŞMA STANDI

Soley Akçaba, toplam 7 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuarda Sanayi Dairesi’ne ait bir danışma standı da kurulacağını; katılımcıların ve ziyaretçilerin olumlu ya da olumsuz görüş ve önerilerini sunabileceklerini ya da teknik bilgi edinebileceklerini açıkladı.

Akçaba, “Keyifli sergiler ve seyirler dileğiyle tüm halkımız 38. KKTC Uluslararası Fuarı’na davetlidir” dedi.

FUARA TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ DE KATILACAK

Öte yandan Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi de 38. KKTC Uluslararası Fuarı’na katılacağını duyurdu.

Bakanlık Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, daire, fuarda 30 metrekarelik otantik Kıbrıs Türk evi şeklinde bir stant kuracak ve standı geleneksel ev eşyaları ve mobilyalarıyla dekore edecek.

Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi personeli, fuarın açık olacağı saatlerde dönüşümlü görev yaparak, standı ziyaret edecek misafirlere, ülke turizm ürünleri hakkında bilgiler verecek ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi tarafından hazırlanan çeşitli turizm tanıtım broşürleri ile ülke turizm sektörüne ait münferit turizm tanıtım broşürlerini dağıtacak.

Bakanlık açıklamasında, geçen yıl fuara, KKTC’den 90 firma, kurum ve kuruluş, Türkiye’den ise 30 firma temsilcisinin katıldığı ve fuarı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği kaydedilerek, bu yıl ziyaretçi sayısının artmasının beklendiği ifade edildi.
Editör: TE Bilisim