37. KKTC Uluslararası Fuarı, 7-16 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür  Parkı ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Fuara katılıp  ürünlerini sergilemek isteyen firmaların, 30 Nisan Salı mesai bitimine kadar, Sanayi Dairesi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın organizasyonunda yapılacak fuarda, yerli ve ithal ürünlerin tanıtımı yapılacak.

Belli bir sektörü veya ürün grubunu esas almayan, yılda bir kez yapılan ve çeşitli  ürünlerin  birlikte sergileneceği fuarda, mal ve hizmetlerin ticari tanıtımı yapılacak ancak sıcak satış olmayacak.

Sosyal, kültürel ve eğlence etkinliklerinin de yer aldığı ve10 gün sürecek fuar, Pazar-Pazartesi günleri 19.00-23.00, Cuma-Cumartesi günleri 19.00-24.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık bulundurulacak.

Geçen yıl yine aynı dönemde gerçekleştirilen fuara, KKTC’den 116 firma, kurum ve kuruluş, Türkiye’den ise 34 firma temsilcisi katılmıştı.

Türkiye  Cumhuriyeti’nden katılımlar bu yıl yine geçmişte olduğu gibi, Akdeniz İhracatçı  Birliği tarafından organize edilecek.

 Fuar, geçen yıl yaklaşık 60 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Fuarda, geçen yıl sergilenen ürünler içerisinde, Kıbrıs’a özgü el sanatları ve hediyelik eşya, inşaat ve yapı malzemeleri, mutfaklar, oturma grupları, mobilya, yatak takımları, banyo ve aksesuarları,  beyaz eşya çeşitleri, soğutma sistemleri, arabalar, araba yedek parça ve aksesuarları, güvenlik sistemleri, müzik setleri, gıda ürünleri,  temizlik malzemeleri, zirai aletler,  alkollü  alkolsüz  içecekler,  konfeksiyon  ürünleri,  bilgisayar ve aksamları,  süt ve süt ürünleri,  aydınlatma  malzemeleri,  taşıt araç lastikleri, kimyasal  ürünler, alçı dekorasyon ürünleri, tıbbi  ilaçlar, kozmetik ürünleri, çocuk oyuncakları, bisiklet, büro malzemeleri, bankacılık  ve sigorta  hizmetleri, garaj kapıları,  ışık ve ses sistemleri vb. ürünler yer almıştı.

Fuara katılıp  ürünlerini sergilemek isteyen firmaların, 30 Nisan Salı mesai bitimine kadar, Sanayi Dairesi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim