Yürüyüş, Girne Kapısı’ndan başlayıp Sarayönü’nde sona erecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane ve sağlık merkezlerinde de sloganlı etiket dağıtılarak,  sigara içilmemesi konusunda çağrı yapılacak.

Kıbrıs Yeşilay Başkanı Ayşe Gökyiğit, konuyla ilgili açıklamasında, dünyada her yıl 6 milyon, günde 16 bin ve 13 saniyede bir kişinin sigaradan öldüğünü belirtti.

Gökyiğit, ülkede 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hayat boyu en az bir kez sigara kullanım oranının yüzde 62.7 olarak tespit edildiğini, bu oranın oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Sigaraya en çok ergenlik döneminde başlandığını,  bu nedenle çocuk ve gençlerin risk altında bulunduğunu vurgulayan Gökyiğit, “Özellikle çocukları sigaradan korumak için; çocuğunuzun yanında asla sigara içmeyin, sigara içiyorsanız bırakın ve iyi bir örnek olun. Evinizde ve arabanızda da içmeyin, içilmesine izin vermeyin” önerisinde bulundu.

Ayşe Gökyiğit, sigara hakkında doğru bilinen birçok yanlış bulunduğuna dikkat çekerek, sigaranın sorunları unutturmadığını, aksine, yeni sağlık sorunları eklediğini ve “light”  sigaranın daha az zararlı olmadığını, çünkü nikotin oranının aynı olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim