Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Temel Bulut İnşaat’tan konut almış kişileri, 22 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da birlik binasının Konferans salonunda gerçekleştirilecek toplantıya çağırdı. Birlik, toplantıda Temel Bulut İnşaat ve Eviva BLT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi mağdurlarının karşı karşıya kaldıkları durumun değerlendirileceğini duyurdu.

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat’tan konut alarak mağdur insanların haklarını almaları için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, öncelikle karşı karşıya kalınan enkazın boyutunu araştıracaklarını söyledi.

Bulut İnşaat’tan Girne Boğazı’nda bulunan Eviva Lavinium Sitesi’nden konut almak için varını yoğunu yatıran ancak ne bedelini ödedikleri evlerini ne de paralarını geri alamayan yüzlerce mağdur, örgütlenerek yasal yollara başvurmaya hazırlanırken, konuyla ilgili bir adım da Müteahhitler Birliği attı.

Toplantı Çarşamba günü Birlik binasında

22 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da, Temel Bulut İnşaat’tan konut almış kişileri K.T. İnşaat Müteahhitleri Birliği Merkez Salonu’na çağıran Birlik, toplantıya katılacak kişilerin Kimlik Kartı ile Mukavele ve Ödeme Makbuzlarının fotokopilerini de beraberlerinde getirmeleri gerektiğini duyurdu.

Temel Bulut İnşaat’tan konut almış kişilerin karşı karşıya kaldıkları durumu değerlendirmek üzere gerçekleşecek toplantıda, ortaya çıkan mağduriyetin boyutu ile ilgili daha net bilgilere ulaşmak amaçlanıyor.

Gürcafer: “Mağdurlara yardım etmek boynumuzun borcu”

Kıbrıs Postası’na konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat konusunda geçmişte defalarca uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, yüzlerce mağdurun başlatmaya hazırlandığı süreçte yanlarında olacaklarını, bunun boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

“Tahminim 300’ün üzerinde mağdur…”

Gürcafer, “Kaç insana ev satıldı? Kaçının temeli bile henüz atılmadı? Kaçının parasının tümü, kaçının peşinatı alındı? Tüm bu soruların cevaplarını araştıracağız. Tahminim 300’ün üzerinde insan mağdurdur… Nitelikli dolandırıcı Temel Bulut’a yönelik savcılık hatta elçilik dahi devreye girmelidir” şeklinde konuştu.

(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim