Türk Birliği Dayanışma Derneği, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette konuşma yapan dernek başkanı Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı,19 Ağustos 2016 tarihinde kurulan derneğin amaçlarından bahsetti. Arıklı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devlet ve topluluklarında tanıtılması, sosyal ve kültürel ilişkilerin KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın tecrübelerinden ve imkanlarından da faydalanarak katkılar sağlamak istiyoruz” diyerek Türk Birliğinin önemine dikkat çekti.
Arıklı konuşmasına devam ederken 16-20 Ekim tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs’tan Sorumlu Tuğrul Türkeş beyefendinin himayelerinde Türk Dünyası Gençlik Formunu Türk Birliği Dayanışma Derneğinin yapacağını söyleyerek “Kazakistan’da, Azerbaycan’da ve Türkmenistan’da dernek üyeleri çalışmalara başladı. Balkanlarda ise Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu’nun desteği ile yaklaşık 300 genç misafiri ağırlamanın gurunu yaşayacağız” diyerek Türk Dünyası Gençlik Formunun önemine değindi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise derneğin amaçlarının katkı değer olduğunu, Türk lobiciliğinde ise böylesi derneklerin önemine değinerek “bu tarz çalışmalarda devlet organlarının da böylesi amaçlara destek olması zorunludur” diyerek dernek çalışmalarında başarılar diledi.
Ertuğruloğlu, “Sendikalar, medya, iş dünyası dört dörtlük mü çalışıyor ki herkes siyasete ve siyasetçiye yükleniyor” diyerek siyasetçilerin alet edilerek kimsenin prim yapmaması gerektiğini de vurguladı.
Ayrıca Bakan Ertuğruloğlu, “Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkının olup olmadığı konusunu sorgulamak gerekir, Türkiye’nin gerektiği takdirde tek taraflı müdahale yetkisi yoksa garantiler konusu iyice ele alınmalıdır” diyerek Türkiye’nin önemine değindi ve Türkeş’e de böylesi bir organizasyona ev sahipliğinde bulunduğu için teşekkür etti.


Türk Birliği Dayanışma Derneği
Editör: TE Bilisim