Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından rutin olarak yapılan piyasa kontrollerinde, Ocak ayında satış noktalarından alınan numunelerin alınarak Veteriner analizleri yaptırıldı. Halisköy, Başlar, Reha, Gülgün, KOOP, Özlem, Akova, Yükselen, Yusuf, Kürşat, Köylüm, Garanti, Taylan, Buluç, Seren, Sütiş, Mera markalı hellim, peynir ve nor çeşitlerinde Veteriner Dairesi Laboratuvarı’nda yaptırılan analizlerin sonucunda, 3 ürün çeşidinin tüketime uygun olmadığı tespit edildi. Yusuf hellim, Köylüm hellim ve Gülgün az tuzlu hellimde Stapyhlococcus aureus bakterisi limit üstü değerlerde olduğundan bu ürünlerin ilgili partileri Lefkoşa piyasasından toplatıldı.

LTB bir kez daha uyardı
Halk Sağlığı Şubesi’nden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve ürünlerde bu gibi sorunlar yaşanmaması için üreticilerin işletme hijyeni ve ürün muhafaza koşullarına daha çok önem vermesi gerektiği, ürünlerin soğuk zincir bozulmadan marketlere taşınmasının önemi ve yine market raflarında ürünlerin buzdolabı koşullarında muhafaza edilmesi gerekliliği vurgulandı.
Açıklamada, “Belediyemiz kendi sınırları içerisinde üretim yapan üreticilerin sıkı denetimini yaparak tespit ettiği uygunsuzluklara gerekli müdahaleler yapmaktadır. Ancak Lefkoşa hudutları dışındaki üreticilerin de yetkili kurumlar tarafından denetlenmesi, bu gibi sorunların önlenmesinde büyük önem taşıdığından benzeri uygulamaları ülke genelinde görmeyi temenni ederiz” denildi.
 
Editör: TE Bilisim