KKTC'de bugün 459 koronavirüs testi yapıldı, 3 pozitif vaka daha saptandı.  Toplam test sayısı 5 bin 555'e, vaka sayısı 108'e yükseldi. 23 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Bugüne kadar tedavisi tamamlanıp taburcu olanların sayısı 81'e ulaşırken, 4 hasta ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, koronavirüs salgınında bugünkü verileri paylaştı.

Pilli, bugün tespit edilen üç vakadan birinin maske yapımında da çalışan Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden biri, ikincisinin ayaktan tanı merkezinde ateş ve öksürük bölümünde çalışan bir hemşire ve üçüncüsünün ise 5 Mart'ta gelen bir biçerdöver tamircisi olduğunu açıkladı.

Ali Pilli, sağlık personeline rutin testler yapıldığını, vakaların ailelerine de test uygulandığını bildirdi.

Bakan Pilli, Türkiye'den gelen kişinin, 28 Mart ile 4 Nisan arasında Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yatılı tedavi gördüğünü, bu nedenle temas ettiği tespit edilen 25 kişinin de bulunarak PCR testlerinin yapıldığını, sonuçların ilerleyen saatlerde alınacağını söyledi. Pilli söz konusu kişinin virüsü İskele'deki çifte bulaştıran kişi olduğunu belirtti.

Bakan Pilli, evde kalmaları ve sokağa çıkmaları halinde maske takmaları ve sosyal mesafeyi korumaları çağrısını da yineleyerek mücadelenin böyle kazanılabileceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim