Polis teşkilatı, Alayköy Karakolu’nda görevli polis memuru Namık Ceylangüden’in görevini kötüye kullanarak, olmamış bir kazayı rapor edip, sahtekarlıkla para temin etmeye teşebbüs suçuyla çalkalanıyor.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Alayköy-Yılmazköy Kavşağı’nda 10 Mart 2013 tarihinde iki aracın çarpışması sonucu bir kazanın meydana geldiğini rapor eden polis memuru Namık Ceylangüden ile suç ortakları Mehmet Önal, Talip İpek, İsmail Güney ve İbrahim Güney dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Sahte davranışla kayıt temini etme, sahtekarlıkla para temin etme ve amme fesatçılığı”suçlarından yargı huzuruna çıkarılan zanlılar, üç gün daha poliste tutuklu kalacak.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Osman Ülman olayla ilgili bilgileri aktardı.
Ülman, 10.03.2013 tarihinde 05:40 sularında Alayköy Polis Karakolu’na bir trafik kazasıyla ilgili bilgi geldiğini belirtti. Gelen bilgi üzerine karakol amirinin emriyle tahkikat yapması için olay yerine polis memuru zanlı Namık Ceylangüden’in görevlendirildiğini açıklayan Ülman, zanlı Ceylangüden’in, kazanın Alayköy-Yılmazköy Kavşağı’nda EA 828 plakalı araçla LY 360 plakalı araçların çarpıştığının rapor ettiğini ve raporunu da kayda geçirdiğini aktardı.
Polis memuru Ülman, alınan bir bilgi üzerine yürütülen soruşturmada söz konusu kazanın meydana gelmediğinin tespit edildiğini kaydetti.
Araçların evraklarını vererek kaza raporu veriyor.
Ülman, gönüllü ifade veren polis memuru zanlı Namık Ceylangüden’in zanlı İsmail Güney ile işbirliği içerisinde olduğunu itiraf ettiğini ifade etti.
Zanlı Güney’in evrakları zanlı Ceylangüden’e verdiğini ve bu işte diğer suç ortakları olan zanlı Mehmet Önal, Talip İpek ve İbrahim Güney’in meseleyle bağlantısı olduğundan gözaltına alınarak tutuklandığını dile getirdi.

Bağlantılı kişiler araştırılacak
Ülman, zanlıların “Sahte davranışla kayıt temini etme, sahtekarlıkla para temin etme ve amme fesatçılığı” suçu işlediğini belirterek, tahkikatın yeni başladığını suçla bağlantısı olabilecek kişilerin araştırılacağından zanlıların üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit tüm zanlıların üç gün süreyle poliste tutuklu kalması emrini verdi.

Bu arada olayla ilgili olarak M.B ve S.D isimli polisler de bugün tutuklandı.

Editör: TE Bilisim