Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık himayelerinde Başbakanlık Spor Dairesi’nin, Turizm Bakanlığı’nın ve diğer sponsorların katkıları ile KKTC'de bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamak, aktif ve sağlıklı yaşamı özendirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet turizminin başlatılmasına öncülük etmek amacı ile KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen, Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu İkincisinin üçüncü etabı tamamlandı. 130 kilometre uzunluğunda olan Bisiklet Turu’nun 3. Etabı, “Girne - Güzelyurt”, Girne Kapısı’ndan başladı. Yarış Girne Kapısı'nda başlayarak sırasıyla Girne Limanı, Gönyeli Çemberi, Güzelyurt, Çamlıbel ve Yılmazköy içinden geçerek yine Güzelyurt-Lefkoşa yolundan hareketle Girne Kapısı'nda sona erdi.

TORKU ŞEKER SPOR SPORCUSU AHMET ÖRKEN ETABI BİRİNCİ TAMAMLADI

130 kilometre uzunluğundaki etabı birinci tamamlayan Torku Şeker Spor takımından Ahmet Örken oldu. Yarışı ikinci tamamlayan Bulgaristan takımı olan Trevigiani Hemus 1896 sporcusu Vial Mattia olurken, Etabı üçüncü tamamlayan isim ise Willer Triestina Selle takımından Matteo Draperi oldu. Etabı ikinci tamamlayan Bulgaristan takımı olan Trevigiani Hemus 1896 sporcusu Vial Mattia'a ödülünü Güzelyurt Belediye Meclis Üyesi ve As Başkanı Mustafa Momin takdim etti. Etabı üçüncü tamamlayan Willer Triestina Selle takımından Matteo Draperi ise ödülünü Şeker Sigorta Genel Müdürü Salahi Karahasan'dan aldı.

LİDER MAYOLAR BELİRLENDİ... İkinci etap yarışının lider mayoları da belli oldu. Sarı Mayo (Genel Klasman Mayosu) ile Yeşil Mayo (Hız Mayosu) Torku Şeker Spor'dan Ahmet Örken'in olurken, Mavi Mayo (En İyi Yokuş mayosu) Willer Triestina Selle takımından Cristian Rodriguez'in oldu. Magenta Mayo'nun (Kıbrıs Güzellikleri Mayosu) sahibi ise Brisaspor Bisiklet takımından Mustafa Köklü'nün oldu.

Editör: TE Bilisim