Kuzey Kıbrıs Turkcell, 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet veren Sesli Yanıt Sistemi’ni (IVR) Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 3 farklı dilde hizmete sundu.
Tümü yenilenen sesli yanıt sistemi müşterilerin ihtiyaçları ve kullanım kolaylığı düşünülerek oluşturuldu.
Yenilenen sesli yanıt sistemiyle müşteri temsilcisine bağlanmadan, yapılabilecek işlem sayısı 2 katına çıktı, abonelerin kullanımına göre yapılandırılmış daha basit menüler oluşturuldu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri, 3 farklı dil ile yenilenen sesli yanıt sistemimizde, temsilcimize bağlanmadan birçok işlemini, çok daha kolay ve hızlıca yapabilecek, böylelikle zamandan da tasarruf etmiş olacak” dendi.

“Fark yarattık”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Bilgi Yönetim Uzmanı Ersen Şanlıdağ, menüdeki yeni uygulamalar ile hem müşterilerine pek çok yeni imkanlar sunduklarını hem de hayatlarını kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Şanlıdağ, “Amacımız, hem Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan müşterilerimizin hem de yurt dışından gelip farklı dil bilen yabancı müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bu amaçla Türkçe dahil 3 farklı dille hizmet vererek fark yarattık. Aynı zamanda menülerimizi de baştan sona yeniledik. En kaliteli hizmet için müşteri odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şanlıdağ, şu bilgileri verdi:
“Müşteri temsilcisine bağlanmadan, geliştirilen sesli yanıt sistemi ile 3 farklı dilde sunduğumuz menülerden abonelerimiz istedikleri dil ile istedikleri işlemi anında yapabilecekler. Bireysel ve kurumsal hat sahibi abonelerimiz için farklı menülerle geliştirilen bu sistemin, çok önemli kolaylıklar sağlayacağına inanıyoruz.”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Bilgi Yönetim Uzmanı Ersen Şanlıdağ, aslında 7 gün 24 saat müşterilerin hizmetinde olan bu sistemin yenilenerek Mart ayındaki 3 dil ve 2 kat daha fazla yeni menüsü ile hizmet verecek olan son şekline geldiğini sözlerine ekledi.

Sesli Yanıt Sistemi’ne 444 0533 veya Kuzey Kıbrıs Turkcell hattından 533 tuşlanarak 7 / 24 ulaşılarak, işlem yapılabiliyor.
IVR ile yapılabilecek işlemler
Sesli Yanıt Sistemi’ni (IVR) ile yapılabilecek işlemler şöyle açıklandı:
Bireysel müşteri neler yapabilir?
Fatura ve Güncel Bakiye öğrenme, Fatura Kontrol servisi, Tarife Değişiklikleri,
Her Yöne, Gold, Platinum, Genç Kafası tarifelerine geçiş, Her yöne 10.000 SMS paketi, Türkiye ve Dünya paketleri, Türkiye roaming indirim paketi, Cepten internet paketi, Kafadar paketi, Nar paketleri, Kontör transferi, Bilgisayardan internet paketi yükleme, Süper şifre alma, iPhone’a özel ayar menüsü, otomatik cihaz ayarı, limit iptal ve yükseltme, PUK numarası öğrenme gibi bir çok işlem yapılabiliyor.
Kurumsal müşteri neler yapabilir?
Her yöne 10.000 SMS paketi, Türkiye ve Dünya paketleri, Türkiye roaming indirim paketi, Cepten internet paketi, Fatura ve Güncel Bakiye öğrenme, Fatura Kontrol servisi, gibi bir çok işlem yapılabiliyor.


Editör: TE Bilisim