SAYTEV'den yapılan açıklamaya göre, Vakıfın öncelikli amacının kitap toplama kampanyası kapsamında okullarda kütüphane oluşturmak olduğu belirtilirken bunun yanında toplumda yardımlaşma duygusunun artırılmasınında hedeflendiğinin altı çizildi.
Kitap toplama kampanyası kapsamında, kitabını paylaşmak isteyenlerin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu önü ile Yenişehir'de Saydam &Co., Dereboyu'nda Doğapark AVM ile Avenu AVM, Ortaköy'de Lemar, Haspolat'ta Erülkü Süpermarket, Girne’de Girne Belediye binası ile Karakum Lemar önünde bulunankitap toplama kutularınakitaplarını bırakabilecekleri bildirildi.
SAYTEV Yönetim Kurulu Sözcüsü Münevver Saydam, herkesi kitap toplama kampanyasına katkıda bulunmaya davet ederek, kitapseverlere "kitabını paylaş" çağrısını yineledi. Hedeflerinin kütüphanesi bulunmayan okullarda kütüphane oluşturmak olduğunu hatırlatan Saydam, kampanyaya destek verecek olanlardan özellikle ilkokul cocuklarına uygun kitapları bağışlamalarınırica etti. Saydam çocukları ilkokulu bitirmiş olan annelere de seslenerek, çocuklarının kitaplarını paylaşmalarının daha faydalı olacağını ve SAYTEV olarak kuracakları kütüphanelerin daha hızlı oluşturulmasına yardımcı olacağının altını çizdi.
Kampanyaya başlayalı iki ay gibi bir süre geçtiğini ifade eden Saydam, kitap toplama kutularında şimdiye kadar yaklaşık 3000 kitabın biriktiğini bildirdi. Kitapların ilkokul cocuklarına uygun olanlarının ayrıştırma sürecininin başladığını ve yeterli kitap sayısına ulaşıldığında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve okul aile birlikleri ile işbirliği içerisinde belirlenecek okullarda kütüphanelerin oluşturulacağını kaydetti. Saydam kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim