Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu işbirliğinde organize edilen “3. Aşı Çalıştayı” yapıldı.

Ulusal aşı programının gözden geçirilmesi amacıyla amacıyla düzenlenen çalıştay Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Lokali’nde yer aldı.

Çalıştaya, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Gülten Erçal, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli’nin yanı sıra, alerji uzmanları, enfeksiyon uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ile Türkiye’den Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara katıldı.

ERÇAL

Çalıştayın açılışında konuşan Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Gülten Erçal, kurum olarak 2005 yılından bu yana ulusal aşı programının oluşturulması, uygulanması ve bu programın belirli zamanlarda gözden geçirilerek güncellenmesi çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Erçal, bu çalışmalar sayesinde KKTC’de tüm sağlık ocaklarında, devlet hastaneleri ile özel hastaneler ve kliniklerde standart bir aşı takvimi uygulaması başlatıldığını belirtti.

GÜLLÜELLİ

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli de Bakanlık olarak alınacak olan kararlara mümkün olduğunca katkı koyacakları kaydetti.

KURUGÖL

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ülkelerin aşı şemasının ülkelere özel olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kurugül, Kıbrıs Türk Toplumunun kapalı bir toplum olmaktan çıkıp dünyadaki birçok ulus ile temas eden bir hale geldiğini bunun da enfeksiyon hastalıklarının yayılması ve aşı ile korunabilir hastalıklar açısından önemli olduğunu söyledi.

KARA

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise aşının bir insanlık hakkı olduğunu belirterek, özellikle Kuzey Kıbrıs’ta Bakanlığın buna bu kadar sahip çıkıyor olmasının gurur verici bir şey olduğunu, halkın da bunu desteklemesi gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim